Af - 15/08-16 10:58

Ekspert om modeugen: Den er langtfra verdensklasseEkspert om modeugen: Den er langtfra verdensklasse

De 29 shows suger alt for meget opmærksomhed til sig i forhold til de samlede aktiviteter, lyder ekspertdommen over den netop overståede modeuge.

Bildstrecke im Grossformat »

Champagnen er drukket, pynten er pillet ned og standene er ryddet. Copenhagen Fashion Week er ovre efter tre dage med op imod 40.000 gæster, mere end 1.100 udstillinger og i alt 29 shows.

Metroxpress har bedt Erik Hansen-Hansen, modeekspert og lektor på Kunstakademiet, om en samlet vurdering af kvaliteten af modeugen, hvis ledelse åbenlyst erklærer, man vil være med i den absolutte verdensklasse.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Overordnet mener jeg, at showdelen får ufattelig meget opmærksomhed og tenderer til at tage al fokus, og det er interessant, for stort set alle shows er af små designere, der er fuldstændig irrelevante for eksporten og omsætningen. Det er slet ikke dem, som driver dansk mode.

Du SKAL iføre dig et af disse 10 looks: Hvilket vælger du?
Du SKAL iføre dig et af disse 10 looks: Hvilket vælger du?

I stedet er det ifølge Erik Hansen-Hansen på messerne, der for alvor er gang i den. I hvert fald, hvis man ifører sig de økonomiske designerbriller.

- Kigger man på salgsmesserne, så bliver det mere interessant. Her bliver der lavet deals, der betyder noget, og det er primært det, der driver modeugen, hvis man ser på det rent økonomisk.

TREND: - Gamle traumer vender tilbage, hver gang jeg ser det
TREND: - Gamle traumer vender tilbage, hver gang jeg ser det

Copenhagen Fashion Week har fløjet internationale pressefolk til byen, men modeugen er ikke blandt dem, der bliver fulgt nøje i udlandet, forklarer eksperten:

- De forskellige shows har ingen gennemslagskraft i de internationale modemedier. Tag selv et kig på de store, internationale blade. Hvis modeugen i København var vigtig, var det vel ikke nødvendigt at flyve dem hertil, siger han og fortsætter:

GUIDE: Sådan faker du dig til modeugen
GUIDE: Sådan faker du dig til modeugen

- Modeugen er langtfra verdensklasse, men den er i nordeuropæisk klasse. Den er på ingen måde dagsordensættende på det globale marked, men det er en stærk salgsmesse for Skandinavien.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx