Af - 17/08-15 11:51

Kridtmalere på Nørrebro satte verdensrekordKridtmalere på Nørrebro satte verdensrekord

1,3 kilometer vejbane og en masse kridt. Nørrebrogade blev forvandlet til verdens største kridtmaleri.

Bildstrecke im Grossformat »

Der blev i går sat verdensrekord, da Nørrebrogade blev afspærret og kridtglade københavnere slog sig løs og malede faverige tegninger og budskaber. Klik dig gennem galleriet og se billeder fra dagen.

I går blev Nørrebrogade forvandlet til en stor legeplads for unge såvel som gamle, da Nørrebroforeningen Soulwash havde inviteret til ‘verdenhistoriens største kridtmaleri’. 1,3 kilometer vejbane – fra Dronning Louises Bro til Runddelen – var blevet spærret af, og kridtet stillet frem.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Mørke regnskyer truede om formiddagen projektet, men da metroxpress først på eftermiddagen svinger forbi Nørrebrogade, er solen brudt igennem skyerne, og solsorte kvidrer lystigt fra hustagene. Godt to timer inde i maleriet er meget af den grå asfalt forsvundet under farverige tegninger og budskaber.

Verdenskendt street-art indtager Vesterbro
Verdenskendt street-art indtager Vesterbro

Børnefamilier med klapvogne, pensionister, studerende, hjemløse, turister, hipstere og fitnessfyre kravler alle rundt på vejbanen med kridt i hånden. En lille dreng maler sin far på kinden, og en anden tørrer sine hænder af i bukserne.

- Se far, den har jeg lavet, udbryder en pige begejstret og viser sit kunstværk frem.

Ideen til projektet opstod, da kunstneren Emil Klem fra Soulwash ville sige tak til Nørrebro. Tilladelser blev indhentet, og i går gik det hele op i en højere enhed.

- Det er vildt imponerende så mange, der er kommet – og så mange forskellige folk. Det understøtter visionen bag projektet om, at der er mange farver i samfundet, og den alsidighed vil vi gerne vise, siger Sigurd Hartkorn, der er en af initiativtagerne til kridtmaleriet og tilføjer:

Der er en fin symbolik i, at vi alle mødes på knæ blandt en masse farver.

Veninderne Mette Fjeldsted og Margrethe Tougaard Møller på 18 år er i gang med at male en sol og en blomst på vejen. Pigerne bor ikke i København, men er på besøg og kom tilfældigvis forbi.

FOTO: Sådan ser Nørrebro ud i dag efter vild abefest
FOTO: Sådan ser Nørrebro ud i dag efter vild abefest

- Det er et fedt initiativ. Uden at man snakker sammen, er man en del af et fællesskab, fordi vi alle arbejder på det samme projekt, siger Margrethe Tougaard Møller.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx