Af - 22/04-14 14:55

Skal Assistens Kirkegård være park?Skal Assistens Kirkegård være park?

I dag besigtigede Miljø og Naturklagenævnet Assistens Kirkegård for at afgøre om dele af den i fremtiden skal omdannes til park.

storybild

(Billede: Polfoto)

Skal Assistens Kirkegård på Nørrebro fredes eller skal der være plads til boldspil og flere cykler?

Det spørgsmål skal Miljø og Naturklagenævnet nu finde svar på efter de i dag besøgte kirkegården.

- Vores håb er, at den bliver fredet, for der må en større myndighed til, for at holde Københavns Kommune i ave og sikre, at kirkegården ikke ødelægges, siger Kim Christensen, der udtaler sig på vegne af Nørrebro Lokaludvalg, der har kæmpet for at beskytte Assistens Kirkegård i forbindelse med metrobyggeriet på Nørrebros Runddel.

Nu får de hjemløse deres  egen fællesgrav
Nu får de hjemløse deres egen fællesgrav

Det er Danmarks Naturfredningsforening der har rejst fredningssagen for at sætte en kommunal plan fra 1989 ud af spillet. Planen, der skulle træde i kraft i 2020 giver nemlig mulighed for at omdanne en tredjedel af kirkegården til park.

Multikulturel markedsplads skal give Nørrebro et bedre ry
Multikulturel markedsplads skal give Nørrebro et bedre ry

- Men vi er bange for, at hvis kommunen får frie hænder, så vil de ødelægge et sted, der er en kæmpe turistattraktion og som allerede fungerer som en park i dag, siger Kim Christensen og tilføjer, at der ikke findes andre steder som Assistens i Danmark.

Og selv om der er mangel på grønne områder på Nørrebro, så mener han ikke det giver mening at lave om på Assistens Kirkegård.

- Hvis man vil have boldspil og legeplads kan man gå hen i Hans Tausens Park lige ved siden af. Assistens Kirkegård er et udflugtsmål i sig selv og det har den været i de 250 år, den har eksisteret, siger Kim Christensen, der selv var til stedet under besigtigelsen i dag.

Basargade og face-lift skal gøre Mjølnerparken tryg og lækker
Basargade og face-lift skal gøre Mjølnerparken tryg og lækker

Selv om komiteen fra Miljø og Naturklagenævnet muligvis har taget den endelige beslutning allerede i dag, så foreligger den først officielt, når sagsbehandlingen er afsluttet, oplyser Natur og Miljøklagenævnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du styr på Magnussen? Formel 1...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx