Af - 31/10-13 06:55

Studerende vil bygge flydende læsesalStuderende vil bygge flydende læsesal

Der er mangel på plads i Københavns læsesale, og det vil en gruppe studerende løse med ved at ombygge en gammel kulpram til en flydende læsesal.

storybild

Den flydende læsesal, som er planlagt på denne kulpram, skal også have fokus på at give plads til studiegrupper og projektarbejde, så flere studerende kan sidde sammen. (Billede: Privatfoto)

Studerende i København skal snart kunne sætte sig til rette med kompendierne til lyden af bølgeskvulp og duften af frisk havvand. I hvert fald hvis det står til tre RUC-studerende, som vil etablere en flydende læsesal i Københavns Havn. De arbejder nu på at forvandle en gammel kulpram i Sydhavnen til læsesal med plads til 60-70 studerende.

- Der er et stort behov for flere læsesale i København, for mange af dem, der er, er helt proppede. Det behov vil vi gerne kombinere med et ønske om at bruge havnen på en anden måde, så der ikke kun er dyre boliger, men at den også bruges på borgernes præmisser, siger Joel Holse, en af de tre studerende fra foreningen Samspil, som står bag projektet.

Foreningen arbejder nu på at finde en kajplads i Københavns Havn og skabe finansiering til projektet. Deres håb er at skabe et samarbejde med Københavns Kommune. Og flere kandidater til Københavns Borgerrepræsentation kan se en idé i den flydende læsesal.

LÆS OGSÅ: Sure studerende smækker undervisere ude

- Det er en god måde, hvor København på en billig og kreativ måde kan styrke sin position som studieby og samtidig skabe mere liv på havnen og i den pågældende bydel. Det er en genial måde at slå flere fluer med et smæk på, og jeg synes, det er oplagt for kommunen at gå ind i, siger John Andersen, professor i byplanlægning på RUC og og kandidat for Enhedslisten i København.

Også Socialdemokraternes Rune Dybvad Simonsen mener, at det er oplagt at skabe et studiemiljø i havnen.

- Jeg vil presse på, for at det her bliver prioriteret, for det er i Københavns Kommunes interesse at skabe læsepladser og forbedre studiemiljøet, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
'Nogen af os vil altid gå rundt og...
bt.dk
Et af landets dyreste huse: Jensens...
bt.dk
Blev kendt som Mini Me: Austin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx