Af - 13/01-14 07:21

Nyt nødherberg på vej i KøbenhavnNyt nødherberg på vej i København

Blå Kors afviser dagligt cirka 30 hjemløse fra deres nødherberg på Nørrebro og søger derfor nu om at etablere endnu et af slagsen.

storybild

Der kan være endnu et nødherberg på vej til Københavns hjemløse. (Billede: Polfoto)

Nørrebro skal have endnu et nødherberg til udenlandske hjemløse. I hvert fald hvis det står til generalsekretær for Blå Kors Christian Bjerre, som er ved at færdiggøre en ansøgning til Socialministeriet om at åbne endnu et nødherberg i Griffenfeldsgade i den københavnske bydel.

Nyt nødherberg åbner på Nørrebro
Nyt nødherberg åbner på Nørrebro

Stedet har 40 sengepladser med mulighed for at udvide til 60, og behovet er bestemt til stede, siger generalsekretæren med henvisning til, at hjælpeorganisationen i forvejen driver nødherberget Grace i Baggesensgade på Nørrebro, hvor der siden opstarten i december afvises cirka 30 personer hver aften på grund af pladsmangel. Og behovet kan blive endnu større, siger han.

- Vi ved, at vi ikke har haft vinter for alvor endnu. Men det skulle jo efter sigende ændre sig nu, og så forventer vi, at presset bliver større, siger Christian Bjerre.

Nu åbner danske nødherberg for udlændinge
Nu åbner danske nødherberg for udlændinge

Blå Kors ansøgte før jul Københavns Kommune om at etablere et ekstra nødherberg i Nørrebrohallen, men ifølge Christian Bjerre blev ansøgningen afslået på grund af kapacitetsproblemer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx