Af - 28/04-15 16:42; Opdateret: 28/04-15 21:31

DF'er vil straffe unge 'skraldesvin' i Kongens HaveDF'er vil straffe unge 'skraldesvin' i Kongens Have

Flere af parkens vagter oplever at blive svinet til, når de forsøger at få folk til at rydde op. Nu vil DF-ordfører have sat parkbetjente ind til at udstikke bøder.

Bildstrecke im Grossformat »

På trods af ekstra skraldespande, skiltning og tusindvis af uddelte affaldssække, har mængden af efterladt madpapir, cigaretskoder og tomme flasker i Kongens Have, aldrig været større.

Flere spulevogne sættes ind mod portpissere
Flere spulevogne sættes ind mod portpissere

Se billeder af, hvordan folk sviner på en almindelig hverdag i Kongens Have, i galleriet øverst i artiklen!

Ifølge tal fra Styrelsen fra Slotte- og Kulturejendomme, der står for renholdelsen af de københavnske slotsparker, er udgifterne til renhold næsten tredoblet på fra 2012 til 2014 i den populære have.

- Det er et problem med især unge mennesker. De gider ikke rydde op efter sig selv og smide deres skrald i vores affaldsspande, fortæller Niels Mellergaard, der er parkansvarlig i Kongens Have.

Forårs-kådhed forvandler københavnere til skralde-svin
Forårs-kådhed forvandler københavnere til skralde-svin

Parkvagter svinet til
Han forklarer, at problemet er støt stigende hver forår og sommer, og at parken bruger ekstra mandetimer, så vagterne kan gå flere runder for at holde haven ren. Blandt uddeler de sorte affaldssække til de besøgende.

- Men det kan være ret så utaknemmeligt at appellere til folk om at rydde op, siger Niels Mellergaard.

- Flere af vagterne får provokerende, ucharmerende tilbagemedlinger og får at vide, at de skal blande sig udenom, tilføjer han.

Strejkende skraldemænd skal genoptage arbejdet
Strejkende skraldemænd skal genoptage arbejdet

DF'er: Flere bøder
Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen er forarget og mener, at parkbetjente, der har ret til at udstikke bøder, er den eneste løsning.

- Hvis de unge finder ud af, at deres svineri udløser en bøde på tusind kroner, skal de nok få det lært, siger Alex Ahrendtsen, der desuden vil have parkvagterne sidestillet med embedsmænd i offentlig tjeneste, så også tilsvininger af vagterne udløser en bøde.

- I begyndelsen vil det kræve lidt ekstra personale. Men så snart det rygtes, at man får en bøde, vil man kunne se, det virker, siger Alex Ahrendtsen, der vil drøfte sit forslag på et møde med resten af partigruppen torsdag.

Unge og københavnere holder flest pauser
Unge og københavnere holder flest pauser


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx