Af - 29/02-16 10:01

Vil du også hænge dit brugte tøj her?Vil du også hænge dit brugte tøj her?

'Den Venlige Væg', hvor man kan hænge tøj op til hjemløse, er et godt initiativ, lyder det fra folk, der gerne hænger tøj på knagerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Den Venlige Væg er på Nørrebrogade 247.

Det er lidt over to uger siden, at knagerne blev sat op på den grønne metrovæg på Nørrebro, så folk kan donere tøj til hjemløse.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Spørger man initiativtageren bliver væggen allerede flittigt brugt af beboere og hjemløse.

- I sidste uge da jeg stod og lagde tøj i poser, kom en kvinde fra Hus Forbi og spurgte, om hun måtte tage et halstørklæde, fordi det var koldt, og hun ikke havde et. Der var både tøj, vinterjakker, handsker og halstørklæder, og jeg sagde: 'Ja selvfølgelig, du kan tage lige, hvad du vil'. Hun blev så glad, siger initiativtageren til 'Den Venlige Væg', Qasam Nazir Ahmad, der til daglig er it-konsulent og sidder i bestyrelsen i Halsnæs kommune for Alternativet.

Københavnerne ænser ikke de hjemløse: 'Vi er usynlige'
Københavnerne ænser ikke de hjemløse: 'Vi er usynlige'

Jeg kunne sagtens finde på at hænge tøj på knagerne. I forvejen, når folk sætter alle deres poser foran genbrugsbutikker, er der alligevel mange, der går og kigger i poserne før de bliver taget ind, Laura Elm, 20 år, bor på Nørrebro

Qasam Nazir Ahmad ved 'Den Venlige Væg' på Nørrebrogade 247. Foto: Ann Birgitte Christiansen

Hjemløse sover i bidende kulde: Nødherberger mangler frivillige
Hjemløse sover i bidende kulde: Nødherberger mangler frivillige

Hos Blå Kors er man positiv over for initiativet, der sætter fokus på mennesker, som ellers er uden for manges bevidsthed.

- Det er rigtig godt, at der er ekstra tøj, som gadens folk nemt kan få fat i. Vi får også doneret tøj og deler ud, men det er ikke altid vi når at donere mere ud end en til to gange om ugen, siger Mette Melchiorsen, der er daglig leder af nødherberget 'Grace' på Nørrebro.

Det er fedt, at der et initiativ til, at man kan donere sit tøj et sted, og at der er nogen, der kan få gavn af det - især hjemløse, som ikke har penge til at gå ud og købe det, Fuji Thomas, 31 år, bor på Amager.

Qasam Nazir Ahmad håber på, at knagerne på Nørrebro kan sprede sig til andre steder i og uden for København. Men erkender, at 'Den venlige væg' er et projekt, der virker lige nu og her. Skal man problemet til livs, er der andre knager, som skal i værk.

- Hvis vi skal løse problemet med de hjemløse, er der større ting, vi skal tage hånd om som ensomhed, depression og psykiske problemer. Jeg håber, at jeg kan få andre til at hjælpe og tænke over de hjemløse. De gør ikke nogen fortræd, og jeg synes, at vi skal dem en hånd, der hvor vi kan.

Helene Tamsen på 40 år arbejder til daglig på Nørrebro som projektkoordinator, hør hvad hun synes om det nye initiativ i videoen herunder.

Hitter på mx

AnnonceHitter på mx