Af - 01/04-14 07:29; Opdateret: 01/04-14 10:03

Drenge mangler voksenvennerDrenge mangler voksenvenner

At være voksenven for Karl har givet Martin Glarvig et løft i hverdagen. Der er flere drenge som Karl i København, der savner en mandlig voksenven. Men der er ikke nok nye venner, der melder sig.

storybild

Karl og Martin. (Billede: Privatfoto)

16-årige Karl har mistet sin far. Da han var 12 år gammel fik han 44-årige Martin Glarvig som voksenven. Børns Voksenvenner København efterlyser nu flere mandlige voksenvenner.

Ny el-cykel imponerer Jesper Skibby: Den er helt fantastisk
Ny el-cykel imponerer Jesper Skibby: Den er helt fantastisk

Martin Glarvig mener, at det kan skyldes, folk kan være bange for at tage springet og melde sig til på grund af det store ansvar.

- Mange er bange for at tage det ekstra ansvar. Men de vil blive overraskede over, hvor lidt et barn har brug for. De giver så meget igen. Det er rent win-win, siger han.

Nu kommer der lys på løberuten
Nu kommer der lys på løberuten

Martin Glarvig, der ikke selv har børn, gik længe og tænkte på at blive voksenven, før han meldte sig.

- Det er ikke særlig mange timer, man skal bruge hver eller hver anden uge, så det virkede som en god løsning at blive voksenven, og det har taget om sig. I dag kan jeg slet ikke undvære Karl. Vi har udviklet et meget stærkt venskab, der varer ved, siger han.

Han fortæller, hvordan timerne i Karls selskab har givet ham glæde i en travl hverdag.

Luftforurening faldt drastisk under halvmarathon
Luftforurening faldt drastisk under halvmarathon

- Det giver mig et kæmpe løft i hverdagen af være voksenven. Jeg er direktør og har normalt en travl hverdag. At få ansvar for et barn får mig til at koble fra og nyde tilværelsen på en anden måde, siger Martin Glarvig.

Projektleder i Børns Voksenvenner København, Pia Sandholt, fortæller, at børns spontanitet kan være forfriskende for en voksen, og at de kan lave ting sammen, som både barn og voksenven synes, er sjovt.

- En voksenven er en, barnet kan se op til. De kan lave det, andre børn laver med deres fædre, og som de ikke kan gøre med deres mor. Samtidig får barnet en manderolle at se op til, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx