Af - 20/08-14 11:00; Opdateret: 20/08-14 11:14

Evakuerede må ikke vende hjem: Vi ved intetEvakuerede må ikke vende hjem: Vi ved intet

Beboere i tre opgange på Nørrebro blev i nat evakueret fra deres lejligheder. De ved ikke, hvornår de må vende hjem.

storybild

(Billede: Polfoto/Kenneth Meyer)

Klokken 00:30 i nat blev 25-årige Mads Ahrenkiel Petersen og hans kæreste vækket brat i lejligheden på Nørrebro. Nu sidder de på et hotel i Hillerød.

- Vi har ikke fået noget at vide siden evakueringen. Det eneste, vi har fået at vide er, at vi bare skal være her, indtil vi hører noget. Så det eneste, vi rigtig har fået at vide, er det, vi har læst i nyhederne. Vi har ikke hørt noget fra metroselskabet endnu, forklarer han

Beboerne i de evakuerede opgange er indlogeret på forskellige hoteller eller ved familie og venner. Her venter de blot på besked om, hvad status er på situationen.

Jordskred ved metrobyggeri: 51 mennesker evakueret
Jordskred ved metrobyggeri: 51 mennesker evakueret

Fik et chok
Mads Ahrenkiel Petersen og hans kæreste lå og sov, da det pludselig bankede på døren. Da de åbnede, blev de mødt af synet af en politibetjent.

- Så får vi at vide, der er sket det her jordskred under vores bygning, og at vores bygning har sat sig, så de vil evakuere bygningen. Min kæreste og jeg lå og sov på det tidspunkt, så det var noget af et chok, vi fik, da det bankede på døren, fortæller Mads Ahrenkiel Petersen, der har boet i lejligheden på Folmer Bendtsens Plads siden januar.

De får besked på, at de har 20 minutter til at pakke de næste par dage og skal møde op ved en evakueringsbus foran opgangen.

- Vi fik et chok, og man bliver da lidt utryg, når man får sådan en besked midt om natten. Men da først vi kom ud, fik vi at vide af en metroarbejder, at det ikke var noget, der virkede så slemt, men at det var af sikkerhedsmæssige årsager, fortæller han.

Mads Ahrenkiel Petersen har ikke overblik over situationen men ser blot frem til at komme hjem til sin lejlighed igen. Selvom de har fået det vigtigste med sig, bærer pakningen bærer præg af at være foregået i hast.

Indtil videre venter de på en opringning med yderligere information, og ellers følger de med i medierne.

LÆS OGSÅ: Jordskred ved metrobyggeri: 51 mennesker evakueret

LÆS OGSÅ: Metrobyggeri: Maria får erstatning for absolut ingenting

LÆS OGSÅ: Metrobyggeri: Nu får de støjplagede naboer ret til genhusning

LÆS OGSÅ: Støjplagede metro-naboer: Metroselskabet får lærestreg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx