Af - 06/09-13 16:18

Udenlandske hjemløse må trække lod om 10 sengeUdenlandske hjemløse må trække lod om 10 senge

Der findes kun ét værested, hvor udenlandske hjemløse uden dansk cpr-nummer kan få lov at overnatte lige nu. Resten må sove i byens parker.

storybild

(Billede: Gonzales Photo Martin FÆlt)

Kun 35 får lov at komme indenfor i varmen. Og kun 10 af dem får en seng at sove i. Det er det regnestykke, som de mange udenlandske hjemløse står overfor hver aften, når de står i køen til Københavns eneste overnatningssted for hjemløse uden dansk cpr-nummer.

- Det er hårdt, men vi må bare skære køen over, når vi har talt til 35, fortæller Hanne Pedersen, der er leder af Kirkens Korshærs Natcafé på Nørrebro. Hun vurderer, at der for tiden kan stå op til 15-20 hjemløse udenfor, når de lukker dørene. Endnu flere har allerede givet op på forhånd.

- Når sneen falder, så får alle et stort behov for at være godhjertede. Men problemet er der hele året. For det er mere utrygt at sove ude om sommeren, siger hun.

Ifølge lektor i udviklingsgeografi ved RUC, Kristine Juul, kan der være op mod 500 udenlandske hjemløse i København. Nogle er EU-borgere, andre er afrikanske migrantarbejdere, der nu lever af at samle flasker.

- Men selv for de ressourcestærke er det benhårdt at sove udenfor. Vi har eksempler på folk, der ender med at pådrage sig alvorlige sygdomme. Og det er jo ikke meningen, at opholdet i Danmark ligefrem skal gøre dem svagere, siger hun.
Først når julen nærmer sig får 3-4 andre væresteder penge til at tilbyde overnatning. En af dem er Missionen blandt Hjemløse.

- Men det betyder, at det bliver et nødtørftigt tilbud, og ikke det langvarige tilbud, de har brug for, siger Gitte Frydensbjerg, der er Missionens sekretariatsleder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx