Af - 16/12-15 12:18

Julen er ikke en fest for anbragte børn: Det laver Børnehjælpsdagen om påJulen er ikke en fest for anbragte børn: Det laver Børnehjælpsdagen om på

Julen skal være en fest for alle børn, men det er den ikke altid for anbragte børn. I dag er de dog til julefest med gaver og kendisser på på Statens Museum For kunst.

storybild

Der bliver holdt i alt otte fester for anbragte børn i år. Den sidste er i dag i København, og her er det fra en af de første i Aarhus den 1. december. (Billede: Polfoto/Kragh Katrine Marie)

Julen er for de fleste en af de bedste tidspunkter på året - især for børn, der kan hygge sig med julekalendere, gaver og rigeligt med slik og søde sager. Men sådan er det sjældent for anbragte børn, og derfor holder de julefest i dag.

- Julen minder mange af børnene om brudte familierelationer, så det er ikke en fest for dem, ligesom det er for langt de fleste børn. Vi vil gerne give dem en god juletradition, siger Ida Lissau Jacobsen, der er projektleder hos Børnehjælpsdagen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det er organisationen bag dagens julefest, der bliver holdt på Statens Museum For kunst. Her kommer 120 anbragte børn og unge fra 15 sjællandske institutioner for at få en god dag med julemad, juletraditioner og selvfølgelig gaver.

- Gaverne er møgvigtige. De er jo børn ligesom alle andre, så de skal selvfølgelig også have gaver, siger Ida Lissau Jacobsen, der selv måtte holde pause fra gaveindpakning, da metroxpress havde hende i telefonen.

Gaverne er sponsoreret, og der gemmer sig alt fra bamser og Lego til parfume og Converse-sko i pakkerne. Børnene har haft mulighed for at krydse ønsker af i noget, der kunne minde om Fætter BR's julekatalog, så der er en god chance for, at de får noget, de gerne vil have.

10-årige Sigurd siger nej til pakker - og gør i stedet dette hver dag i december
10-årige Sigurd siger nej til pakker - og gør i stedet dette hver dag i december

Her er julegaverne, som ikke skal byttes
Her er julegaverne, som ikke skal byttes

Med 120 børn er der selvfølgelig mange gaver at holde styr på, så der kommer 12 kendte danskere og hjælper med at dele ud.

Det gælder for dagens julefest navne som Uffe Holm, Sebastian Klein, Sofie Lassen-Kahlke og Karsten Green, hvor sidstnævnte dog er hyret som konferencier. Det giver lige et 'ekstra touch', fortæller Ida Lissau Jacobsen.

- Børnene får måske ikke alle sammen en masse fede gaver i løbet af julen, ligesom deres venner gør det. Men så kan de møde op i skolen efter ferien og fortælle om, at de har mødt Uffe Holm eller en af de andre, siger hun.

Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag

Organisationen Børnehjælpsdagen holder i år otte fester for anbragte børn i hele landet. I dag gælder det den sidste, og det bringer det samlede antal børn, der har været med, op over 700.

For Ida Lissau Jacobsen gælder det om at give børnene tre ting: Positive følelser, en kulturel oplevelse og sociale evner.

- Vores formål er at styrke børnene, så de kan komme godt ud på den anden side. Vi vil give dem en hjælp til, at de i fremtiden kan stå på egne ben, siger hun.

DMI: Vi får en brun jul med storm
DMI: Vi får en brun jul med storm


LÆS OGSÅ: Husker du prins Valentin fra 'Jul på Slottet'? Sådan ser han ud i dag

LÆS OGSÅ: Derfor bør nogle mænd IKKE pynte op til jul

LÆS OGSÅ: Sådan sparer du hundredvis af kroner på transporten i julen

LÆS OGSÅ: Derfor er mange utilfredse med julegaven fra chefen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gældsklemme truer Lauritz.com:...
bt.dk
Brøndby kaster sig ud i stor...
bt.dk
Superstjernen slettede alt: Nu...
bt.dk
38-årig kvinde indlagt: Stukket ned...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx