Af - 04/06-15 19:07; Opdateret: 04/06-15 19:36

Distortion er trætte af de lukkede fester: Det går imod åndenDistortion er trætte af de lukkede fester: Det går imod ånden

Arrangørerne bag den populære københavner-festival er imod lukkede områder under de gratis gadefester.

storybild

Fest på Nørrebrogade til Distortion. (Billede: Polfoto)

Scenerne på Distortions gadefester vokser år for år, og visse af dem ligner efterhånden små festivalscener, som man kender dem fra Northside eller Roskilde. Og akkurat som på de store festivaler, følger der også markante backstage-områder.

Distortion plages af voldelig trend. Arrangøren: - Stop det!
Distortion plages af voldelig trend. Arrangøren: - Stop det!

På Nørrebrogade var årets største scene et samarbejde mellem natklubben Jupiter, Frostgun og dj-duoen TooManyLeftHands. Her optrådte mere end 20 forskellige artister, mens Distortion-gæster i tusindvis festede til musikken foran scenen.

Men også bagved var der gang i den. Måske endda mere end foran scenen. Her havde arrangørerne bygget et komplet backstage-område med plads til flere hundrede mennesker, som havde adgang til fri bar og direkte mulighed for at entrere scene-området.

Kæmpegalleri: Var du også med til Distortion?
Kæmpegalleri: Var du også med til Distortion?

Det krævede dog et særligt armbånd at komme ind – vel at mærke ikke et, som Distortion sælger - men et, som arrangørerne selv havde fabrikeret til lejligheden.

Den praksis har flere arrangører brugt i de seneste par år, og det irriterer teamet bag Distortion, som ikke mener, det hører hjemme på de offentlige gader, hvor festen tilhører alle.

- Det er ikke i Distortions ånd med de her lukkede områder, og det er ikke noget, vi er glade for, for festerne skal netop være åbne for alle. Men samtidig må vi også sige, at de her store arrangører skal have en vis frihed – vi blander os jo heller ikke i den musik, de spiller, siger Distortions kommunikationschef Mathilde Friese.

Hun slår fast, at praksissen ikke er voldsomt udbredt, men at det er noget, festivalen vil holde et vågent øje med ikke spreder sig til næste år.

Betjente i høj kurs: Pigerne vil prøve kasketten, imens drengene vil røre...
Betjente i høj kurs: Pigerne vil prøve kasketten, imens drengene vil røre...

Jupiter-partner Patrick Peitzsch, som var medarrangør af festen på Nørrebrogade, forsvarer det enorme backstage-område med, at det var forbeholdt venner af folkene bag festen:

- For os er det en mulighed for at samle vores venner og hygge os til en fest i festen. Det er ikke fordi, vi skal tjene penge – det koster intet at komme ind, og baren er gratis, men det er rart, at man har et samlingspunkt, siger han og slår fast, at det heller ikke må tage overhånd.

- Jeg kan sagtens forstå kritikken, og jeg skrev også selv en opdatering på Facebook, hvor jeg understregede, at festen altså foregår foran scenen. Det er ikke noget, jeg mener, vi skal promovere – som vi har gjort det i år. Det skal bare være et lille mødested, hvor man kan få en pause.

Politiet om Distortion:       - Det går jo sindssygt fantastisk
Politiet om Distortion: - Det går jo sindssygt fantastisk

På dagens fester på Vesterbro er der også flere markante scener, som giver associationer til de helt store festivaler. Dagens største er på Bevtoftgade, hvor musikbloggen Bassdrop og rejseselskabet Écart sammen fejrer Distortion.

Arrangør Ari Teymoorian fortæller, at man i år har droppet backstageområdet, som ellers var ganske populært sidste år.

- Folk vil meget gerne sidde omme bagved scenen, fordi det giver en form for status, men det bør jo handle om at være engageret og deltage i festen foran scenen. Det er gratis, og der er plads til alle. Vi har været nødt til at hyre dørmænd, fordi folk vil ind backstage og sidde, men det er altså kun for artister og deres nære venner i år, understreger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx