Af - 19/03-16 14:12; Opdateret: 19/03-16 15:00

Politiet efterlyste to ældre demente: Fandt dem sammen på bar i højt humørPolitiet efterlyste to ældre demente: Fandt dem sammen på bar i højt humør

"En rigtig sød historie". Sådan betegner forstander på Betaniahjemmet på Frederiksberg, Laust Sørensen, en sag med to ældre, demente beboere, der torsdag aften stak af.

storybild

(Billede: Google (arkivfoto))

Omkring klokken 18.30 torsdag aften opdagede personalet på Betaniahjemmet på Frederiksberg, at noget var galt. En kvindelig, dement beboer på 81 år var forsvundet, og man frygtede, at hun var gået ud.

Personalet ringede straks til politiet, som på Twitter udsendte to efterlysninger. Angiveligt var det ikke kun kvinden, der var væk. Også en 93-årig herre ved navn Kristian var rømmet fra plejehjemmet.

Se billederne: Plejehjem på Nørrebro får 150 nye ungdomsboliger
Se billederne: Plejehjem på Nørrebro får 150 nye ungdomsboligerIfølge Laust Sørensen, forstander på Betaniahjemmet, var der dog ikke noget usædvanligt i, at Kristian pludselig havde valgt at tage sig en lille spadseretur:

- Kristian går hver dag, så det er vi ikke bekymrede for. Det er hans natur, og han kommer altid hjem igen. Det var kvinden, vi var lidt urolige for, fortæller han til metroxpress.

Kristian – eller Kartoffel-Kristian, som han kaldes, fordi han i gamle dage gik fra dør til dør på Frederiksberg og solgte kartofler til husmødrene – er ifølge Laust Sørensen sin helt egen. Han går stadig lange ture på trods af sine 93 år og kender stort set alle mennesker på sin vej:

- Han går flere gange om ugen ind til Hovedbiblioteket, hvor han får sig en avis og en kaffe. Og det er ret langt, men vi er aldrig bekymrede for ham. Det er det, han gør, og det kan der ikke laves om på, lyder det fra Laust Sørensen.

78-årig praktikant: Det er aldrig for sent at starte forfra
78-årig praktikant: Det er aldrig for sent at starte forfra

Efter de to ældre afstikkere gik ved en 18-tiden, vides det ikke med sikkerhed, hvor de har været. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra politiet om, hvad der førte til fundet af de to, men kort efter midnat blev de fundet på en beværtning i god behold. Sammen.

- Vi kan forstå, at kvinden er fuldt med Kristian, idet han er gået. Kristian har for vane at besøge en masse steder på sin rute, og de var hverken fortvivlede eller kolde, da vi fandt dem, så jeg er sikker på, at de har været inde på flere lystige steder og haft det rigtig godt, siger Laus Sørensen og afviser, at Kartoffel-Kristian og den 81-årige dame er kærester.

- Nej, det er de ikke. De har bare hygget sig og haft det godt. Og det er da en rigtig sød historie.

Internet-fænomen: Alle elsker dette plejehjem for hunde
Internet-fænomen: Alle elsker dette plejehjem for hunde

Klokken 02.32 kunne politiet på Twitter ligeledes betragte sagen som opklaret:


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx