Af - 14/10-15 08:18

Flere københavnske byrødder: Tvungen løn under orlov er tåbeligtFlere københavnske byrødder: Tvungen løn under orlov er tåbeligt

Flere borgerlige byrødder og De Radikale vil have reglerne om vederlag under orlov ændret.

storybild

Ligesom Lilian Parker Kaule kunne heller DF-byrådspolitiker Finn Rudaizky fritages for at få løn under sin orlov. Og det endda selv om han brugte den på at besøge sin datter i USA - altså ren ferie. (Billede: Polfoto)

Byrådsmedlem Lilian Parker Kaule står ikke alene med sin kritik af, at byrødder får op til tre måneders løn under deres orlov, selv om de ikke passer deres arbejde.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Jeg er helt enig. Det er problematisk, at vi byrådspolitkere har alle mulige små særordninger, der er mere lukrative, end det man kender fra det almindelige arbejdsmarked. Det er kun med til at øge politkerleden, mener Tommy Petersen, gruppeformand for De Radikale i Københavns borgerrepræsentation.

Politiker tvunget til løn under orlov: 'Hjælp mig med at donere pengene væk'
Politiker tvunget til løn under orlov: 'Hjælp mig med at donere pengene væk'

I alt 21 gange har de københavnske byrødder haft orlov inden for de seneste to år, hvilket har udløst vederlag. En af dem er DF-byrådsmedlem Finn Rudaizky. Ligesom Lilian Parker Kaule ikke kunne heller ikke han fritages for at få løn under sin orlov. Og det endda selv om han brugte den på at besøge sin datter i USA i en hel måned- altså ren ferie.

- Ud fra min sunde fornuft synes jeg ikke, det var moralsk rimeligt, fortæller Finn Rudaizky, der sammen med De Radikales Tommy Petersen og to byrødder fra henholdvis Venstre og De Konservative tidligere har rettet henvendelse til den daværende indenrigsminister Morten Østergaard (R) for at få reglerne ændret. Dog uden held.

Folketingsmedlemmer scorer millioner på politisk arbejde
Folketingsmedlemmer scorer millioner på politisk arbejde

Det har ikke været muligt, at få en kommentar fra nuværende indenrigsminister, Karen Ellemann (V).

Men i en mail oplyser hendes ministerium, at man er ved at tilrettelægge en undersøgelse af, hvordan reglerne om vederlag bliver anvendt i praksis.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx