Af - 15/01-15 09:04

Se forskellen på jyder og københavnere: Er du enig?Se forskellen på jyder og københavnere: Er du enig?

En ung jysk blogger er kommet i vælten efter et blogindlæg, der fortæller om hendes syn på forskellen mellem jyder og københavnere.

storybild

Charmaine Lago (Billede: clago.dk/)

Den danske blogger Charmaine Lago har skabt masser af debat efter et blogindlæg, der påpeger forskellene på københavnere og jyder ifølge den i Herning-bosatte 18-årige kvinde.

For er det rigtigt, at københavnske mænd har en tendens til at være nogle af de flotteste i Danmark, og at jyder er hurtigere til at stemple folk?

- Jeg lavede indlægget, fordi jeg tænkte over de mange forskelle. Det var faktisk bare for sjov, jeg lavede indlægget, men pludselig var det nået ud til 100.000 personer. Det er helt overvældende, siger Charmaine Lago til metroxpress.

Det spøjse indlæg er da også hendes største succes til dato.

- Det er helt klart mit største hit. Inden da var mit mest succesrige blogindlæg nået ud til 6-10.000, forklarer hun.

Reaktionerne har været mange, og det er særligt jyderne, der har følt sig truffet.

- Jeg har fået rigtig meget positiv respons fra folk, der synes det er sjovt, men der er selvfølgelig også nogen, der har sagt, at det overhovedet ikke passer. Det har mest været jyderne.

Har jyderne ret?

Se forskellene på københavnere og jyder ifølge Charmaine Lago herunder:

- På klubberne i København opfører man sig som man vil og man er hele tiden flyvende. Billederne fra klubberne viser stor forskel på københavnere og jyder, for i Jylland har man åbenbart overskud til at kaste håndtegn.

- I København handler det ikke om at man skal være 18 eller 21, det handler bare om at se godt ud! I Jylland SKAL man åbenbart være 18 – selvom alle under fester alligevel.

- I Herning skal man gå direkte op og købe en billet i bussen – I København kan man bare vise sin mobilskærm med et random billede og de nikker alligevel ja.

- I Jylland fester man i lange bukser og en fin top. Uanset hvilket vejr det er i København, kan man altså gå i byen i bare ben.

- I Jylland tager de fleste hjem lørdag efter en bytur ved 4 tiden. I København fester man fra torsdag til søndag. (Me and my gang does that)

- I København synes de vi jyder er så søde, små og uskyldige, men når man først er blevet en del af “holdet”, så går det uskyldige nok lidt af.

- I Jylland betaler man for at se Sivas, Topgunn, TooManyLeftHands osv. I København fester man selv med dem.

- Københavnske mænd har en tendens til at være nogle af de flotteste i Danmark.

- I Herning kan man ikke engang få brunch kl 10 om morgenen. I København er der så mange muligheder, at man ikke aner hvilken man skal vælge.

- I Jylland er transporten meget nem, men i København kan man ende i Sverige hvis man lige tager det forkerte tog… (Been there, done that) Eller de tidspunkter man tager de forkerte metroer og finder ud at man kører den helt modsatte vej (standard togtur)

- I København forstår de ikke rigtig vores jydesprog. Når man fx står i situationen hvor man skal gøre noget, men man gider ikke og man som jyde råber “FRI” så står københavnerne bare og tænker “Hvad snakker du om?”

- I København kan man gå rundt på gaden og gøre hvad man vil og gå i det tøj man har lyst til. Hvis man vil gå i bare ben om vinteren gør man da bare det. I Jylland bliver man stemplet næsten uanset hvad man foretager sig.

- I København er det åbenbart fedt at være promotor og man får lige pludselig noget “status” – I Herning hader vi promoterne… Stop opslagene.

- Vi jyder skal åbenbart til København uanset hvad når vi skal til Sjælland, for i Jylland siger vi altid “Jeg skal til København” også selvom vi måske skal til Slagelse.

Du kan følge Charmaine Lago her.

Hvad mener du, har hun ret?

LÆS OGSÅ: Blogger advarede mod AirAsia-katastrofen

LÆS OGSÅ: Arla sendte ‘gave’ til blogger: Får kritik for skjult reklame

LÆS OGSÅ: Haha! Mænd gør grin med kvinders kliché-billeder

LÆS OGSÅ: Kendte kvinder flasher trusser for velgørenhed

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx