Af - 07/01-14 16:31

Københavnere skal være værter for stjernerneKøbenhavnere skal være værter for stjernerne

Frivillige københavnere skal gøre opholdet i København til en god oplevelse Eurovision-delegationerne under finalen i maj.

storybild

Når Emmelie de Forests grandprix-kollegaer til maj kommer til byen, skal lokale københavnere være værter for dem. (Billede: Polfoto)

Når sangstjerner og musikere sidst på foråret lander i København for at dyste i årets Internationale Melodi Grand Prix, bliver det lokale københavnere, der skal sørge for, at de får et godt ophold i byen. Et korps af frivillige værter skal hjælpe de mange udenlandske gæster rundt i byen, og netop nu søger Host City Copenhagen, som er med til at arrangere Eurovision 2014, delegationsværter til gæster fra 24 lande.

- Det er en tradition i Eurovision, at lokale værter følger delegationerne tæt og hjælper dem under deres ophold, siger Emil Spangenberg, kommunikationsansvarlig i Host City Copenhagen.

Nu kan du købe billet til Melodi Grand Prix
Nu kan du købe billet til Melodi Grand Prix

Mens mange ærgrer sig over, at de ikke kan hive 14 dage ud af kalenderen og være vært, når Emmelie de Forests grandprix-kollegaer indtager København, er andre kritiske over, at værtsrollen er ulønnet, når der ligger to ugers fuldtidsarbejde i det og samtidig stilles krav til sprogkundskaber.

‘Hvorfor er det ulønnet? Det virker som et hårdt men sjovt fuldtidsjob’ og ‘Nej tak. Det er arbejde, som I prøver at få frivillige til at tage. Pinligt synes jeg...’ lyder nogle af kommentarerne på DR’s Facebookside for Eurovision.

Øde ø skal forny Melodi Grand Prix
Øde ø skal forny Melodi Grand Prix

Men fagligt overtager værtsrollerne ikke eksisterende job, forklarer Emil Spangenberg.

- Det er ulønnet, fordi frivillighed altid er en stor del af gennemførelsen af events som Eurovision. Det er en unik rolle til en isoleret event og tager ikke arbejdet fra nogen, siger han og peger på OL i London, hvor op mod 70.000 frivillige var med til at få afviklet legene og Cop15 i København, hvor internationale studerende hjalp de mange delegationer rundt i byen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx