Af Bo Norström Weile - 27/08-15 18:13

Badegæster kan igen gå i vandet ved Amager StrandBadegæster kan igen gå i vandet ved Amager Strand

Der gives igen grønt lys til at bade ved Amager Strand, efter at det røde flag blev hejst tidligere på ugen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Efter fem dage med rødt flag kan københavnske vandhunde nu igen bade i vandet ved Amager Strandpark. Det oplyser Københavns Kommunes Teknik - og Miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

Mandag morgen konstaterede kommunen et forhøjet niveau af bakterien enterokokker i vandet ved Amager Strand. Det fik dem til at hejse det røde flag ved både Amager Strand og den nærliggende Svanemøllen Strand.

Skib tømte toilettet og svinede københavnske strande til
Skib tømte toilettet og svinede københavnske strande til

Svanemøllen Strand blev genåbnet onsdag. Og torsdag eftermiddag blev det grønne flag igen hejst ved strandparken, hvilket betyder, at det igen burde være sikkert at hoppe i vandet på Amager.

Den pludseligt høje koncentration af bakterier skyldes sandsynligvis, at et krydstogtskib har tømt toilettankene for tæt på kysten. Det har klimachef i Teknik - og Miljøforvaltningen, Lykke Leonardsen, tidligere oplyst.

- Vi formoder, at det er et krydstogtskib, der ikke har benyttet sig af vores tilbud om at kunne tømme deres toilettanke ved vores krydstogts-terminal. Almindelige fragtskibe har jo ikke en særlig stor besætning, sagde Lykke Leonardsen til Ritzau mandag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx