Af - 08/10-14 08:10

København får 500 parkeringspladser med kultur på toppenKøbenhavn får 500 parkeringspladser med kultur på toppen

Kvæsthusprojektet ved Skuespilhuset er godt i gang og turbådene og havbussen er tilbage på deres vante pladser.

storybild

I sensommeren 2015 ser Kvæsthuspladsen sådan ud. Hvad der skal foregå på den store plads, der bliver 320 metter lang og 40 meter bred, skal Kulturministeriet finde ud af. (Billede: Tegning: Lundgaard & Tranberg Arkitekter)

Kranerne drejer rundt om sig selv med store betonelementer hængende i luften. Et efter et bliver de sænket ned i det store firkantede hul ved Skuespilhuset ud til havnekanten.

Byggepladsen ligner umiddelbart enhver anden, men om få måneder bliver det ikke til at se, at de store maskiner har været i gang. Deres arbejde bliver nemlig til 500 underjordiske parkeringspladser, og hullet lukkes til december.

København bruger 31 mio. kr.  på kunstig skibakke
København bruger 31 mio. kr. på kunstig skibakke

De mange parkeringspladser er en del af Kvæsthusprojektet, der omkranser Skuespilhuset og i fremtiden skal skabe rammer om udendørs kulturliv ved vandet.

“Publikummet har været her hele tiden, og Ofelia Beach blev brugt ofte, men vi vil gerne give borgerne nogle bedre rammer til det kulturliv. Vi synes, det er et ret unikt sted, for der er ingen andre steder, hvor du kan få de her oplevelser helt nede ved vandkanten,” siger direktør for Kvæsthusprojektet, Ole Bach.

Borgmester vil gøre det lovligt at hoppe i havnen flere steder
Borgmester vil gøre det lovligt at hoppe i havnen flere steder

Med kranernes indtog på Kvæsthuspladsen blev det slut med beach volley, fodbold på storskærm og kølige drinks med fødderne i sandet. Det kan dog alt sammen komme tilbage, selv om projektet afsluttes med et lag beton på overfladen.

“Hvis man vil lægge en masse sand oven på, kan man det. Man kan også lægge græs til fodbold. Vi bygger for mennesker, så det skal selvfølgelig kunne bruges til forskellige ting,” siger Ole Bach, der håber, at der også kommer arrangementer i samarbejde med Skuespilhuset ude på den store Kvæsthusplads.

Hele projektet står færdigt i sensommeren 2015.

LÆS OGSÅ: Borgmester vil have vinterbad på Islands Brygge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
BT afslører: Dansk fighter tilbudt...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx