Af - 08/01-14 14:10

Illum laver nyt madcenter på toppenIllum laver nyt madcenter på toppen

Spisebaren er lukket, og ifølge folkene bag skal der i stedet være flere restauranter på toppen af Illum.

storybild

Illum er i gang med at forvandle hele øverste etage til en food court inspireret af udenlandske shoppingcentre. (Billede: Polfoto/Arkiv)

En af Danmarks højest beliggende restauranter er lukket ned. Den populære Spisebaren på toppen af Illum har serveret mad for sidste gang. Men lukningen er kun midlertidig.

Folkene bag Spisebaren er på vej med et nyt koncept, som åbner senere på året, hvor hele toppen af Illum samtidig forvandles til en såkaldt food court inspireret af store udenlandske shoppingcentre.

Fortunen skifter nordisk ud med mexicansk
Fortunen skifter nordisk ud med mexicansk

Og ombygningen af tagetagen er en oplagt mulighed for at prøve et nyt koncept af, fortæller Sammy Shafi, der er partner og daglig leder i Group Shafi, som ud over Spisebaren også står bag Michelinrestauranten Kokkeriet.

- Jeg kan ikke afsløre så meget endnu, andet end at det bliver et dansk-nordisk tema, som vi satser på, og det bliver et koncept, som ikke er set før. Som med alt andet, vi laver, er vi ikke glade for at ‘copy paste’ andres ideer. Vi vil rigtig gerne udfordre os selv og prøve noget helt andet, siger Sammy Shafi, som i øjeblikket rejser rundt med sit team for at hente inspiration til den nye restaurant i flere storbyer.

Thomas Rode forlader Michelin-restaurant
Thomas Rode forlader Michelin-restaurant

- Spisebaren har fungeret godt for os, men fordi vi har været det eneste madsted på toppen af Illum, har vi været nødt til at brede os lidt mere. Vi har ønsket os at kunne være lidt mere specifikke, og det får vi mulighed for nu, når vi laver konceptet om, siger Sammy Shafi til Metroxpress.

Hvor mange restauranter, der kommer til at ligge på toppen af Illum, ligger endnu ikke fast, men det forventes af den færdige food court åbner hen over sommeren eller først på efteråret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
45-årig mand død i brand - var alene...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx