Af - 18/08-14 11:48

Borgmester vil gøre det lovligt at hoppe i havnen flere stederBorgmester vil gøre det lovligt at hoppe i havnen flere steder

Det skal være lovligt at hoppe i havnen flere steder fra kajen, mener borgmester.

storybild

Der skal være flere steder at hoppe i havnen, mener kulturborgmesteren. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Rekordmange københavnere har i år taget en dukkert fra et af byens tre havnebad. Næste år skal det derfor være muligt at hoppe i havnen endnu flere steder, mener byens kultur- og fritidsborgmester Carls Christian Ebbesen (DF).

- Havnebadene er en bragende succes. Det vil jeg gerne imødekomme ved at udvide bademulighederne. Folk hopper allerede i havnen andre steder, selv om det er ulovligt. Jeg synes derfor, at vi bør anvise, at her er badende gæster ved at afmærke området. Det er dyrt og tager tid at bygge et nyt havnebad. En enkel løsning, som kunne blive mulig fra næste år, er, at afmærke udvalgte områder med skilte og pontoner eller piller i vandet, siger borgmesteren og tilføjer, at der allerede er lavet et forsøg med en badezone ved Refshaleøen.

Badezone skal stoppe piratbadning
Badezone skal stoppe piratbadning

Først på sommeren pegede han imidlertid selv på problemer med vandscootere, der fræsede rundt i havnen med høj fart til fare for andre.

- Siden da har politiet gjort det ulovligt at sejle jetski i havnen. Derfor mener jeg, at man godt kan lave et forsøg med et afmærket badeområde, siger Carl Christian Ebbesen.
Men der er mange sikkerhedsmæssige ting, man skal overveje nøje, mener Sven Hedegaard, formand for Rådet for Større Badesikkerhed.

Borgmester vil stoppe vanvidssejlads i havnen
Borgmester vil stoppe vanvidssejlads i havnen

- Det er udmærket, hvis man kan begrænse ulovlig badning. Men det skal være tydeligt, hvor grænsen går, og så er mulighederne for selvhjælp afgørende. Som det er nu, springer de unge bare i og kravler op, der hvor de nu kan få fat. Det er ikke godt nok, siger han.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Københavns Politi, der står for sikkerheden i havnen.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx