Af - 23/05-14 06:00; Opdateret: 28/05-14 16:03

Distortion vil stoppe ubehagelige gæsterDistortion vil stoppe ubehagelige gæster

Arrangørerne bag Distortion oplever store problemer med gæster, der behandler pantsamlere respektløst. Veste med budskab skal stoppe chikanen

storybild

Veste til pantsamlere skal afhjælpe problemer med chikane fra Distortion-gæsterne (Billede: Polfoto)

'At samle pant er mit arbejde'. Sådan kommer der til at stå på ryggen af 100 postkasse-røde veste, som pantsamlere kan iføre sig under gadefesterne til Distortion om to uger.

Nye navne til Distortion
Nye navne til Distortion

Selvom det københavnske folk hovedsageligt er glade og åbne i de fire dage byfesten varer, så har chikane af pantsamlerne været et problem, der ikke er til at komme udenom, fortæller renholdschef hos Distortion, Morten Stinus Kristensen:

- Vi fik en henvendelse fra nødherberget Grace, der gjorde opmærksom på problemet med pantsamlere, der bliver råbt ad og behandlet respektløst. Det tog ikke længe at overtale os til at lave et samarbejde, for vi vil gerne vise publikum, at de er lige så velkomne som alle andre.

Distortion: Unge skal selv betale for at gå amok
Distortion: Unge skal selv betale for at gå amok

Efter et møde med nødherberget Grace, blev parterne enige om, at dele udgifterne for at kunne tilbyde pantsamlerne veste med et budskab, der kan påvirke de ubehagelige Distortiongæster:

- Distortion er en demokratisk fest. Med de her veste håber vi at lykkes med at vise folk – og det er heldigvis et fåtal - at respektløsheden overfor pantsamlerne er helt uforligneligt med det, som Distortion står for, siger Morten Stinus Kristensen, og understreger at alle pantsamlere og hjemløse har ret til at være med til Distortion:

Liberal Alliance: Færre penge til festivalerne
Liberal Alliance: Færre penge til festivalerne

- Alle pantsamlere er velkomne – med eller uden veste. Man er ikke 'uofficiel' pantsamler, hvis man ikke har vesten på. Det er udelukkende et tilbud.

København er sikret endnu en gang Distortion
København er sikret endnu en gang Distortion

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Milliardær dømt for mord: Ærkerival...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Birgitte var til 'et kærligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx