Af - 05/05-14 07:49

DF: EU-borgere skal selv bevise deres lovlige ophold i DanmarkDF: EU-borgere skal selv bevise deres lovlige ophold i Danmark

En lovforslag fra DF skal få hjemløse EU-borgere, der tager ophold i Danmark i længere tid til selv at kunne bevise, at de er berettiget til at bo her. I strid med EU-retten, mener S

storybild

DF vil have EU-borgere, der opholder sig i Danmark til selv at bære dokumentation for, at de har opholdstilladelse (Billede: Polfoto)

Folk der opholder sig i Danmark skal med gyldig dokumentation selv kunne bevise, at de har ret til at opholde sig i landet. DF har fremsat et forslag til regeringen om, at det ikke længere skal være myndighederne, der skal dokumentere om en person har opholdstilladelse eller ej, men derimod EU-borgeren selv.

Politiet har ikke tal på forsvundne asylansøgere
Politiet har ikke tal på forsvundne asylansøgere

Udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen mener, at problemet med hjemløse borgere, der tager ophold i parker og andre steder, ser ud til at vokse:

- Vi har i årevis haft de her problemer. Set i det lys er vi ikke særlig strikse. Vi tager bare udgangspunkt i de EU-regler der findes allerede og så beder vi folk om selv at dokumentere at de har opholdstilladelse, i stedet for at politiet skal bevise at de ikke har, forklarer han.

DF i satirebrøler? Corydon sagde bitch og kælling
DF i satirebrøler? Corydon sagde bitch og kælling

Martin Henriksen mener at problemet tildels at de hjemløse skaber utryghed når de tigger og sover i parker hvor eksempelvis børnefamilier færdes, men det er også et problem for de danske hjemløse:

- De danske hjemløse er ofte mere udsatte end andre, og hvis mange af ressourcerne går til alle de udenlandske hjemløse, der ikke har ret til at være her, så går det i sidste ende udover de danske hjemløse, hvor indsatsen forringes, mener han.

Danske jøder: Hvad skal Vestager hos os?
Danske jøder: Hvad skal Vestager hos os?

Den indstilling er integration- og retsordfører Mette Reissmann (S) ikke enig i:

- Vi støtter bestemt ikke det her forslag. Det er i direkte strid med EU-retten, der siger, at man kan færdes frit, kun med et gyldigt EU-pas. Det mistænkeliggør en masse indrejsende turister og folk, der søger arbejde. Når det er sagt, ønsker vi heller ikke, at man opholder sig ulovligt i Danmark, men det skal ikke være med de her metoder, siger Mette Reissmann.

Frank Jensen anklages for nepotisme
Frank Jensen anklages for nepotisme

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye Anja og Viktor-stjerner søges:...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Kvinde fundet liggende på banegård:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx