Af - 23/10-14 19:57; Opdateret: 27/10-14 14:53

Ny Start holder Dicle fast i fremtidenNy Start holder Dicle fast i fremtiden

Dicle Parlak er med i Københavns Kommunes Ny Start-projekt for udsatte og kriminalitetstruede unge efter problemer med skoler og kontakt med ordensmagten.

storybild

Dicles(th) praktikplads Klubben på Terraserne i Tingbjerg har en masse dyr, der er populære blandt børnene. (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

Som 19-årige Dicle Parlak sidder og smiler, er det svært at forestille sig, at hun tidligere har lavet en del ballade og været i kontakt med politiet to gange. Første gang da hun var 12.

- Jeg havde været oppe og slås på to skoler på samme dag. Dengang kom jeg let op og slås med folk, fordi vi provokerede hinanden, fortæller Dicle.

Naser Khaders datter tæsket af 15-årige piger
Naser Khaders datter tæsket af 15-årige piger

Sidste gang var i januar, hvor sagen endte i retten, hvor hun var sigtet for at bruge en tåregasspray mod en anden pige og ulovlig våbenbesiddelse.

- Jeg havde den på mig til selvforsvar, fordi jeg lige havde set en af mine venner blive stukket ned, siger Dicle, der blev erkendt straffri i retten.

I februar ændrede hendes liv sig, da gadeplansmedarbejderen Maja fra projektet Ny Start kom ind i Dicles liv som kontaktperson.

- Maja har hjulpet mig til at åbne døre til at blive den, jeg gerne vil være. Hun fik mig i gang med EGU-uddannelsen og hjalp med at skaffe praktikplads her. Hun hjælper også med at forstå breve fra jobcenteret og kommunen. I dag tager vi også ud og spiser en gang i mellem, uden at det handler om Ny Start, siger Dicle, der som del af den toårige EGU er i praktik i Klubben på Terrasserne i Tingbjerg.

Sådan påvirker dine vaner din studiepræstation
Sådan påvirker dine vaner din studiepræstation

Her er hun også vokset op, men fortiden er et overstået kapitel, som ikke bliver en del af fremtiden.

- Det har jeg ikke lyst til længere. Jeg er blevet ældre og gider ikke leve ustabilt igen - ellers får jeg ikke heller ikke en ordentlig fremtid, siger Dicle, der gerne vil uddanne sig til kontaktperson for kriminalitetstruede unge i fremtiden.


LÆS OGSÅ: Tre unge mænd dømt for skudopgør i Københavner-gade

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx