Af - 26/10-16 09:25; Opdateret: 26/10-16 09:42

Så mange millioner bruger København årligt på bemandede legepladserSå mange millioner bruger København årligt på bemandede legepladser

Københavns Kommune bruger 33 millioner kroner om året på bemandede legepladser. Man burde bruge pengene på normeringer i institutionerne i stedet, mener politiker Jakob Næsager (K).

Bildstrecke im Grossformat »

Heste, grise, køer og legende børn. ‘Bondegården’ på Amager er ikke bare en legeplads, men en legepark, hvor børn kan komme for at kæle med dyrene eller låne et par stylter.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

For at holde legepladsen kræver det en bemanding, som består af et personale på fem mand og flere studentermedhjælpere. Noget som koster kommunen 2,7 millioner om året.

Bondegården er en ud af 26 legepladser, der i København er bemandet i dagtimerne af pædagogisk personale. Tilsammen koster det i alt 33 millioner for Københavns Kommune.

Det er mange penge, mener medlem af Teknik- og Miljøforvaltningen Jakob Næsager (K).

Jeg synes, det er rigtig mange penge at bruge på bemandede legepladser, når det samtidig kniber med bemandinger i vuggestuer og børnehaver, siger han.

Størstedelen af beløbet går til at lønne personalet på legepladserne, hvilket svarer til 30 millioner, mens udgifter til aktiviteter, administration og øvrig drift svarer til knap tre millioner.

Jakob Næsager (K) nævner, at han synes, at nogle af initiativerne med bemandede legepladser er gode. Han fremhæver blandt andet ‘Bondegården’ på Amager.

Men der er langt fra at have få gode legepladser til at bruge 33 millioner, siger han.

Jakob Næsager (K) sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor der skal være pædagoger på legepladserne, når børn ofte er der med deres forældre eller med deres institution.

Men for ‘Bondegårdens’ faglige leder, Bjørn Bo Hansen, er der en vigtigt årsag til, hvorfor legepladsen behøver bemanding.

Det handler ikke om at låne et par stylter ud, det handler om at skabe relationer til børnene, når de er her, så de kan være trygge, siger Bjørn Bo Hansen.


LÆS OGSÅ: Taxa-chauffører vil ikke tage hunde med af religiøse årsager

LÆS OGSÅ: Jobcentre skal kunne kræve at se muslimske kvinders ansigter

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Danske regioner blandt de bedste i hele Europa at bo i

LÆS OGSÅ: 1.400 udsatte børn i København skal have et aktivt fritidsliv

LÆS OGSÅ: Sådan får banderne kløer i byens unge: Lokker med pizza og grillaftener

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx