Af - 14/10-15 08:17; Opdateret: 14/10-15 08:27

Politiker tvunget til løn under orlov: 'Hjælp mig med at donere pengene væk'Politiker tvunget til løn under orlov: 'Hjælp mig med at donere pengene væk'

Byrådspolitiker Lilian Parker Kaule er tvunget til løn under orlov stik imod sin egen vilje. Hun opfordrer nu Metroxpress' læsere til at hjælpe hende med at donere pengene væk.

storybild

Lilian Parker Kaule, der tidligere var medlem af Liberal Alliance, er i dag løsgænger i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation.

Du SKAL have løn, uanset om du vil det eller ej.

Omtrent sådan lyder den besked, som den tidligere LA-politiker og nu løsgænger i Københavns Borgerrepræsentation Lilian Parker Kaule for nylig fik, da hun bad kommunen om at blive fritaget for løn under sin kommende orlov.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ifølge reglerne har byrødder ret til vederlag i de tre første måneder af deres orlov. Ved sygdom, adoption eller barsel er der dog ret til vederlag i indtil 9 måneder.

- Det er grotesk og strider imod mine principper, at skatteyderne skal betale for min selvvalgte orlov, siger Lilian Parker Kaule, der har valgt at trække stikket på ubestemt tid for at læse en MBA (Master og Business Administration, red.) på et amerikansk universitet i den thailandske hovedstad Bangkok.

Flere københavnske byrødder: Tvungen løn under orlov er tåbeligt
Flere københavnske byrødder: Tvungen løn under orlov er tåbeligt

Hun har derfor undersøgt, om hun kan få borgerrepræsentationen til at stemme om, hun kan fritages for at få udbetalt vederlagene, der samlet løber i cirka 25.000 kroner. Men heller ikke det er muligt.

- Embedsværket tolker det som, at jeg ud fra loven er tvunget til at få vederlaget udbetalt, og de må derfor ikke fremlægge det til afstemning, fordi poltikerne ikke må stemme om noget, der er i strid med lovgivningen, forklarer hun.

Ballade på rådhuset: Ung LA-profil forlader partiet i protest over 'pamperi'
Ballade på rådhuset: Ung LA-profil forlader partiet i protest over 'pamperi'

Lilian Parker Kaule vil derfor nu donere pengene væk.

- Jeg vil i den forbindelse gerne have folks input til, hvilket formål pengene skal gå til, siger hun.

Metroxpress vil gerne hjælpe Lilan Parker Kaule med at finde et godt formål at donere pengene til.

Vi opfordrer derfor jer kære læsere til at give jeres bud på, hvad de 25.000 kroner bør gå til. Ud fra jeres bud nominerer vi fem formål, som vi lægger til afstemning i morgen.

I kan skrive jeres bud i artiklens kommentarspor nedenfor, eller i tråden til artiklen på Facebook.


LÆS OGSÅ: Folketingsmedlemmer scorer millioner på politisk arbejde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx