Af - 14/06-16 08:34

Boligforening bygger bofællesskab for homoseksuelleBoligforening bygger bofællesskab for homoseksuelle

Bofællesskabet får cirka 30 boliger og er målrettet LGBT-personer over 50.

storybild

Seniorbofællesskabet bliver det første i Danmark, skriver Boligforeningen. (Billede: Scanpix/arkiv)

Danmarks første seniorfællesskab for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner skal ligge på Amager. Det er boligforeningen 3B, der står bag byggeprojektet.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Bofællesskabet får cirka 30 boliger og skal ligge på Sundholmsvej. Beboerne kommer til at være 50+. Det skyldes, at LGBT-personer har større risiko for at blive ensomme i alderdommen.

- Med alderdommen følger også mindre mobilitet og evne til at være opsøgende, og ældre LGBT-personer har selvfølgelig et lige så stort behov for kontakt med ligesindede som alle andre, siger Peter Rolsdorf, formand for Gay & Grey, der arbejder for seniorboliger til LGBT-personer, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Folk poster billeder af kyssende mænd som modreaktion på massakre

Det nye bofællesskab udelukker ikke hetero-seniorer, men de skal være enige i bofællesskabets vilkår. Formand for Boligforeningen 3B, Steffen Morild, ser det som en samfundsmæssig opgave at bidrage med boligerne:

- Der er ingen, som fortjener at skulle gå tilbage i skabet eller lægge bånd på sig selv – vi er frie hele livet igennem. Og når LGBT-miljøet selv efterspørger disse bofællesskaber, er det helt naturligt for os at bygge dem.

LÆS OGSÅ: Færøerne siger ja til borgerlige homovielser

Ud over et seniorbofælleskab bygger 3B også 170 ungdomsboliger på Sundholmsvej.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx