Af - 06/05-14 06:45

Godt vejr gør byen til en lossepladsGodt vejr gør byen til en losseplads

Københavnerne efterlader store mængder skrald i parker og gader, når vejret er varmt

storybild

Dette syn mødte Mads Rømert, da han sidste søndag skulle spille hockey klokken ti om formiddagen i Nørrebroparken. (Billede: Mads Rømert)

Morgenstund har skrald i mund, kunne Grundtvig have digtet, hvis han havde set København søndag morgen efter en lun aften. For byens borgere er ikke gode til at bruge skraldespandene.

- Jeg synes, det er utroligt, at folk ikke kan rydde op efter sig selv, det burde være helt grundlæggende opdragelse, siger Mads Rømert, der spiller hockey i Nørrebroparken hver søndag morgen og postede et billede på Facebook af det syn, der mødte ham sidste weekend. Og sådan ser der ud hver gang vejret har været godt, fortæller han.

Hver fjerde dansker har spist supermarkedernes skrald
Hver fjerde dansker har spist supermarkedernes skrald

Skraldet er også blevet bemærket af de Konservative på Rådhuset, der nu har bedt teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) om en forklaring på, hvad han vil gøre.

- Jeg arbejder i turistbranchen, og jeg hører mange turister undre sig over det, fordi København skal forestille at være en grøn by, siger Rasmus Jarlov (K), der ikke mener løsningen er flere skraldespande, men derimod flere hænder, der rydder op.

Stop for svineri med 100.000.000.000 plastikposer årligt
Stop for svineri med 100.000.000.000 plastikposer årligt


- Hvis der er rent i forvejen, så er folk også mere tilbøjelige til at bruge skraldespandene. Så vi er åben over for, at der bliver sat ressourcer af til at gøre mere rent, siger han.

Men ressourcerne findes faktisk, siger Morten Kabell med henvisning til en ekstrabevilling til renhold, der i år er blevet gjort permanent. Derfor undrer han sig over de konservatives udmelding, da de ikke stemte for bevillingen.

Banedanmark raser: Vi er ikke en skraldespand!
Banedanmark raser: Vi er ikke en skraldespand!

Man han tilføjer, at både flere skraldespande og rengøringsfolk er på vej.
- Men det er essentielt at københavnerne også selv hjælper til og husker at smide deres skrald ud, hvis vi skal klare opgaven, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx