Af - 22/10-14 20:20

Boligløse Emil: Skræmmende hvad folk gør for at få en boligBoligløse Emil: Skræmmende hvad folk gør for at få en bolig

20-årige Emil Aagaard fra Næstved må pendle 3 timer hver dag for at studere i København.

storybild

- Der var en kvinde, der udlejede et værelse på Vesterbro. Lidt nede i tråden, skrev hun, at folk gerne måtte lade være med at ringe til hende. Hun havde ikke oplyst sit nummer i opslaget, men det havde folk selv fundet frem til på nettet. Det, synes jeg, er skræmmende (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

‘Jeg er en glad, venlig og udadvendt fyr, som intenst leder efter en lejlighed/værelse i København med indflytning hurtigst muligt.’

Sådan lyder en del af Emil Aagaards opslag på en af de mange facebook-sider, hvor utallige studerende søger tag over hovedet.

- Efterspørgslen er helt enorm. Der er nærmest en eller anden desperation for at få en bolig, siger 20-årige Emil Aagaard om tonen i de mange opslag og kommentarer på facebook.

- Det kan være ret skræmmende, siger han.

'Udlejer' snød boligsøgende for 220.000 kroner
'Udlejer' snød boligsøgende for 220.000 kroner

Emil tager et suppleringskursus på KVUC, så han kan søge ind på astrofysik på Københavns Universitet næste år. Han bor stadig hos sine forældre i Næstved, da han ikke har fundet noget sted at bo i København.

På grund af for sen studiedokumentation nåede han ikke med på akutlisten hos Centralindstillingsudvalget (CIU) og Kollegiernes Kontor i København (KKIK), hvor der sammenlagt er mere end 900 registrerede unge, der ikke har tag over hovedet efter studiestart.

- Jeg har søgt alt hos KKIK og mange på findbolig.nu (CIU, red.). Alle steder er jeg længere nede end nummer 1000 på ventelisten, siger Emil.

Boligsøgende baby-video hitter på Facebook
Boligsøgende baby-video hitter på Facebook

Fra hjemmet i Næstved tager det halvanden time at komme til studiet i Vognmagergade. Derfor skal han op klokken 5.30 og er tidligst hjemme 18.30.

- Når jeg har været i gang en hel dag, er jeg brændt sammen, og det er svært at have energi og fokus til lektier. Samtidig vil jeg rigtig gerne blive i København, så jeg kan deltage i det sociale og studiecaféer. Det er ret frustrerende, siger Emil.

LÆS OGSÅ: Kan du gætte, hvad Jonas prøver på her?

LÆS OGSÅ: Sådan påvirker dine vaner din studiepræstation

LÆS OGSÅ: Kandidat-kaos på CBS: Stor mangel på vejledning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK-profil med overraskende...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx