Af - 06/12-13 13:25

Rivaler vil have Allerslev til at betale bar-brølerRivaler vil have Allerslev til at betale bar-brøler

Pia Allerslev må selv til lommerne, hvis Københavns Kommune skal betale erstatning for lovbrud i Bevillingsnævnet, mener politiske rivaler.

storybild

Pia Allerslev (V) skal selv betale erstatning til fem barejere, mener to politiske rivaler. (Billede: Polfoto)

Hvis Københavns Kommune skal betale erstatning til de fem barer, som Bevillingsnævnet uretmæssigt har nægtet alkoholbevilling og nattilladelser, må kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) selv punge ud. Det mener to politiske rivaler fra Københavns Borgerrepræsentation.

Lars Berg Dueholm fra Liberal Alliance, der ud over at være byrådsmedlem også er advokat, mener, at man bør overveje, om ikke, det er Bevillingsnævnet eller måske også Kultur- og Fritidsudvalget, der har pådraget sig et personligt erstatningsansvar over for de fem barejere.

Sprut-sag: Pia Allerslev brød loven
Sprut-sag: Pia Allerslev brød loven

- Hvis man som borgerrepræsentant i Borgerrepræsentationens mødesal sidder og stemmer for noget, som pådrager kommunen et erstatningsansvar, kan de individuelle byrådsmedlemmer få et erstatningsansvar. Hvorfor fanden skulle skatteyderne betale for, at der sidder nogen og ikke bare dummer sig, men er Rasmus Modsat og bare ikke vil gøre det, de skal, fordi de ikke bryder sig om det? siger Lars Dueholm til Politiken.

Den udmelding kommer, efter en ny rapport har slået fast, at Pia Allerslev som formand for Bevillingsnævnet i København har overtrådt både forvaltningsloven og restaurationsloven, da de fem barer blev nægtet de søgte bevillinger.

Socialdemokraternes kulturordfører Simon Strange er på linje med Lars Berg Dueholm.

- Er der et personligt ansvar, og skal Pia selv punge ud? Det vil vi gerne have undersøgt. Det er i hvert fald hende personligt, der har ignoreret alle advarselslamper og al kritik igennem hele forløbet, siger Simon Strange til Politiken.

Socialdemokratiet har bedt Borgerrepræsentationens Sekretariat undersøge, hvem der skal tage ansvaret på sig.

- Det handler ikke om, at kommunen har lavet fejl. Det har vi nu eksperternes ord for. Det handler om, at Pia Allerslev har trumfet sin egen dagsorden igennem og spændt Bevillingsnævnet for sin egen vogn, tilføjer Simon Strange.

Pia Allerslev har ifølge Politiken ikke ønsket at kommentere sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx