Af - 15/06-15 07:36

Positiv udvikling i kampen mod lommetyvePositiv udvikling i kampen mod lommetyve

For tredje år i træk falder antallet af lommetyverier i København. Ny kampagne skal gøre det endnu sværere for langfingrede typer.

storybild

Lommetyverier er den mest udbredte form for kriminalitet målt på antallet af anmeldelser i København. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Selvom lommetyverier stadig er den mest udbredte form for kriminalitet i København, ser det ud til, at der er en vej ud af mørket.

Tal fra Københavns Politi viser, at antallet af anmeldte lommetyverier i hovedstaden mellem 2013 og 2014 er faldet fra 27.025 til 22.925. Og den positive udvikling fortsætter.

Seks rumænere anholdt for stribevis af tricktyverier
Seks rumænere anholdt for stribevis af tricktyverier

I første kvartal af 2015 er antallet af anmeldte lommetyverier faldet med 16 procent sammenlignet med samme periode i 2014.

- Jeg er glad for, at den positive udvikling forsætter, og det er lykkedes at få reduceret antallet af lommetyverier i København. Men selvom der er sket et stort fald, sker der stadig alt for mange lommetyverier i København. Derfor fortsætter vi vores fælles indsats for at huske alle på, at de skal passe på deres ejendele, mens de nyder byen, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelse.

Den fælles indsats mod langfingrede typer, som Frank Jensen referer til, er en netop søsat kampagne, der leverer gode råd til, hvordan københavnerne og de mange gæster, der besøger byen i løbet af sommeren, undgår lommetyvene.

Østeuropæiske tyve snyder sig på klub med paryk og falsk overskæg
Østeuropæiske tyve snyder sig på klub med paryk og falsk overskæg

Martins Dankort blev lænset: 20 minutter kostede  8.000 kroner
Martins Dankort blev lænset: 20 minutter kostede 8.000 kroner

Ifølge Hans Peter de Place Hansen, projektleder i Det Kriminalpræventive Råd, skal kampagnen blandt andet lære os alle sammen at hjælpe hinanden:

- Det er vigtigt, at vi som borgere og besøgende kan føle os trygge i København. Vi skal derfor passe på vores værdier, på os selv og hinanden. Det har stor betydning for trygheden, at vi holder øje med hinanden. Hvis du ser, at en person ikke har lukket tasken - så sig det! Hvis det var dig selv, ville du også blive glad.

Som det fremgår af figuren herunder, er det lykkes at knække kurven i antallet af lommetyveri-anmeldelser, siden den toppede i 2013. Dog er der stadig lidt vej til niveauet fra 2009 og 2010. Figuren viser antallet af anmeldelser pr. 1000 indbyggere i Københavns Kommune.

Hos Københavns Politi har man i år lommetyveri som særligt opmærksomhedsområde, og man glæder sig over, at det er lykkes at knække den stigende kurve på lommetyveriområdet.

- Det er ikke mindst sket i et frugtbart samarbejde med Københavns Kommune og de erhvervsdrivende. Vi har også efter en grundig analyse sat ind med en varieret politiindsats mod lommetyvene. Det virker, og vi vil derfor fortsat bruge vores særlige efterforskningsgruppe, patruljere i særligt udsatte områder og have fokus på tilrejsende kriminelle, lyder det fra Københavns politidirektør, Thorkild Fogde.
 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx