Af - 08/12-16 13:17

Ledigheden blandt indvandrere i København er faldet markantLedigheden blandt indvandrere i København er faldet markant

Flere københavnere med ikke-vestlig baggrund er kommet i job. Mandag præsenteres en ny plan, der skal sikre den udvikling.

storybild

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) glæder sig over, at flere københavnere med anden etnisk baggrund end dansk er kommet i arbejde. Den udvikling skal fastholdes med en ny integrationshandleplan, der præsenteres mandag. (Billede: Linda Kastrup)

De seneste fem år er flere indvandrere er kommet ud på det københavnske arbejdsmarked. Det viser nye tal fra Københavns Kommune. I 2011 var 17,9 procent af alle københavnere med ikke-vestlig baggrund ledige. Det tal er i 2016 faldet til 12,2 procent.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Udviklingen vækker glæde hos beskæftigelses- og integrationsminister, Anna Mee Allerslev (R):

- Rent menneskeligt betyder det meget for mig, for København er en rig kommune, og så dur det ikke, at en kæmpe del af vores borgere bliver ladt tilbage på perronen og aldrig kommer ud af lejligheden. Og så er det jo kroner og ører lige ned i kommunekassen.

Flygtninge er ivrigere iværksættere end danskere
Flygtninge er ivrigere iværksættere end danskere

Faldet skyldes blandt andet, at kommunen de senere år har rettet beskæftigelsesindsatsen over mod at få ledige med anden etnisk baggrund placeret i virksomhedspraktik og løntilskud.

- Vi ved, at det der virker allerbedst er at komme ud i virksomhederne og blive en del af fællesskabet, så det er noget, vi har fuldt fokus på, siger borgmesteren.

Økonomer: Ledigheden i Danmark har ikke ramt bunden endnu
Økonomer: Ledigheden i Danmark har ikke ramt bunden endnu

Det var, hvad der skete for 51-årige Meng-Hsian Yang, der oprindelig kommer fra Taiwan. Efter flere år som arbejdsløs, startede han i virksomhedspraktik hos Paradis Is i april, hvilket førte til en løntilskudsstilling og senest en fastansættelse i november:

- Det betød meget, at kommunen hjalp mig på den måde. Jeg søgte bredt. Nogle svarede, og nogle svarede slet ikke. Det tager på selvtilliden, jo længere tid man går arbejdsløs. Derfor blev jeg glad, da jeg fik muligheden for at prøve at være hos Paradis Is, fortæller han og tilføjer:

Det betyder noget, at jeg har noget at stå op til om morgenen og kan komme ud og møde andre mennesker. Det er ikke sjovt at være arbejdsløs.

Blandt københavnere med dansk baggrund ligger ledigheden på 4,7 procent, så selv om det går den rigtige vej, er der stadig flere skridt at tage. Derfor præsenterer borgmesteren mandag en ny integrationshandleplan:

- Når vi investerer særligt i dem med etnisk baggrund, er det fordi de stadig er bagud, og det koster penge.

Det danske jobmarked: Vi er blevet mere magelige og mindre mobile
Det danske jobmarked: Vi er blevet mere magelige og mindre mobile


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Supermarked røvet: Gerningsmanden...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx