Af Marc Nicholas Thygesen - 21/09-15 10:21; Opdateret: 21/09-15 10:46

22-årig efterlyst for drab på Nørrebro er anholdt i Jordan22-årig efterlyst for drab på Nørrebro er anholdt i Jordan

Politiet i Jordan har anholdt en 22-årig mand, der er mistænkt for at have stukket en mand ihjel i København.

Det vides ikke hvornår den anholdte vil blive udleveret til Danmark.

En 22-årig mand, der er mistænkt for et drab i København, er blevet anholdt i Amman i Jordan. Det oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi.

Væltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgåde
Væltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgåde

22-årige Ibrahim A-Kassab er sammen med en anden mand mistænkt for at have stukket en 19-årig mand ihjel på Nørrebro i København i maj i år.

Han blev anholdt af jordansk politi 6. september på baggrund af Københavns Politis efterlysning, fortæller Steffen Th. Steffensen.

- Vi har haft løbende kontakt med jordansk politi, og nu har vi sendt en anmodning om udlevering, siger Steffen Th. Steffensen.

Politikommissæren ved ikke, hvornår den anholdte vil blive udleveret til Danmark. Men han håber på, at det ikke varer længe.

Politi undersøger kannibalisme i sag om 14 mord
Politi undersøger kannibalisme i sag om 14 mord

Den anden mand, der er mistænkt for drabet, er 23-årige Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui. Det er tidligere kommet frem, at han formodes at være død.

- Vi har fået oplysninger om, at han skulle være afgået ved døden i Marokko. Men vi har ikke fået det bekræftet officielt endnu, siger Steffen Th. Steffensen.

Mændene mistænkes for at have stukket Andres Vo Riis ned på hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade 19. maj om eftermiddagen. Offeret hed tidligere Hamza Samsan.

Morddømt taxichauffør fik lov til at køre videre
Morddømt taxichauffør fik lov til at køre videre

Drabet var kulminationen på et kortvarigt skænderi og skubberi. Angiveligt skulle optagelser fra videokameraer underbygge mistanken mod de to unge mænd.

Få dage efter drabet oprettede politiet visitationszoner flere steder i København, fordi man frygtede flere voldelige sammenstød.

Politiets teori har været, at skænderiet, skubberiet og knivstikkeriet var en konfrontation mellem to fjendtlige grupper i den syriske konflikt.

Offeret støttede angiveligt oprørerne, mens modstandere på gaden derimod skulle sympatisere med præsident Bashar al-Assad.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx