Af - 03/02-14 11:35

”Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik””Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik”

Socialborgmester Jesper Christensen (S) har boet hele sit liv i det socialt belastede område Tingbjerg nordvest for København. Han tvivler på, han var gået ind i politik, hvis han var vokset op et andet sted.

storybild

(Billede: Sophie Havn Jensen)

Han er født og opvokset i Tingbjerg. Og selv om der nu hænger en borgmesterkæde om halsen på socialdemokraten Jesper Christensen, bor han stadig i bydelen, der nok mest af alt er kendt for sine banderelaterede knivstikkerier og skyderier.

Metroxpress møder den nyvalgte borgmester på hans gamle skole, der nu bruges som klub for områdets børn og unge:

Borgmester boykotter moske-åbning
Borgmester boykotter moske-åbning

- Jeg har haft mine bedste oplevelser her med cykelture til udlandet om sommeren med ungdomsklubben og kanoture på Sluseåen, fortæller han, mens vi går rundt på skolen, der dengang både husede skole og klub.

Borgmester: Lad Pusher Street forblive lukket
Borgmester: Lad Pusher Street forblive lukket

- Jeg var ikke sådan en, der gik i klub, men så var der en af de voksne ovre fra klubben, der tog fat i mig og spurgte, hvorfor jeg ikke kom i klubben. Det endte det så med, at jeg gjorde, siger han og forklarer, at oplevelsen af, at en voksen interesserede sig for ham førte til, at han senere engagerede sig i det lokale boligselskab, hvor han arbejdede med at finde en løsning på områdets store udfordring med at finde en bolig til de unge, der blev smidt ud fra hjemmet.

Borgmester tager kajak til Melodi Grand Prix
Borgmester tager kajak til Melodi Grand Prix

Fra boligselskabet kom han hurtigt videre til lokalpolitik og dernæst kommunalpolitik. I dag er Jesper Christensen overbevist om, at hans liv havde taget en helt anden drejning, hvis hans mor ikke havde valgt at flytte til Tingbjerg i 50'erne, da området blev grundlagt:

Borgmester holder hånden over træerne
Borgmester holder hånden over træerne

- Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik. Det har betyder alt. At se, hvad det er for nogle familier, og hvad det er for nogle udfordringer de har.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx