Af - 02/09-15 10:35; Opdateret: 02/09-15 10:58

400 nye ungdomsboliger - så fed bliver bydelen400 nye ungdomsboliger - så fed bliver bydelen

I en ny aftale har Københavns Kommune sikret, at 600 af de kommende boliger i Carlsberg Byen bliver almene boliger. Bydelen bliver Københavns Manhattan, siger arkitekt.

Bildstrecke im Grossformat »

Carlsberg Byen er under forvandling, og en fremtidig bydel med uddannelsesinstitutioner, kulturtilbud, restauranter, boliger og meget mere samlet på det gamle bryggerigrund er på vej.

Det har skabt en frygt for, at bydelen også vil blive en rigmandsghetto, men nu har Københavns Kommune netop fået en aftale på plads med Carlsberg Byen, der sikrer, at 600 af boligerne bliver almene – heraf 400 ungdomsboliger.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Overborgmester Frank Jensen (S) er kisteglad, som han selv udtrykker det:

- Det lever på alle måder op til min drøm om, at København skal være en by for alle. Det er vigtigt, at København ikke bliver en opsplittet by sådan som man ser det i London, hvor de fattige bliver skubbet ud af byen.

Single-lejligheder revet væk i Carlsberg Byen
Single-lejligheder revet væk i Carlsberg Byen

Stadsarkitekt Jan Christiansen forudser, at over halvdelen af dem, der vil bo i Carlsberg Byen, vil tilhøre mellemindkomst-familierne, og netop derfor er aftalen vigtig:

- Det sikrer, at bydelen hænger sammen og bliver til en hel by, hvor der også er plads til hende, der sidder nede i supermarkedet.

Carlsbergbyen for studerende: Glem alt om små hybler
Carlsbergbyen for studerende: Glem alt om små hybler

Han sammenligner Carlsberg Byen med Manhattan, fordi man i New York-bydelen også kæmper for, at der er boliger til dem med både små og store sedler i tegnebogen. Jan Christiansen siger om den kommende bydel:

Man får en mangfoldig bydel, der har hele den dér Carlsberg-identitet med gamle bygninger, smukke parker og skulpturer. Samtidig bliver den spækket med kultur. Det bliver en meget attraktiv bydel.

Oprindeligt havde Carlsberg forpligtet sig til, at 10 procent af boligerne i bydelen skulle være almene, men i foråret vedtog Folketinget, at kommunerne nu kan kræve, at op til 25 procent af boligerne skal være almene, og dermed er det lykkedes at få tallet op på 21 procent.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx