Af - 11/02-14 07:00

Michelinkok raser over madfestivalMichelinkok raser over madfestival

Stjernekokken Christian Puglisi revser Copenhagen Dining Week, som han mener, opfordrer til at droppe kvaliteten.

storybild

(Billede: Polfoto)

Madfestivalen Copenhagen Dining Week lader dig i denne uge spise billigt på nogle af byens bedste restauranter. Bare ikke på restauranterne Relæ og Manfreds på Nørrebro, som kokken Christian Puglisi står bag. Han har nemlig valgt at holde sig langt væk fra festivalen.

- Vores fag er et håndværk, og det er svært at give rabat på godt håndværk. Vi kan ikke outsource vores arbejde til Kina. Jeg har mennesker af kød og blod ansat, og de skal have deres løn lige meget hvad, maden koster, siger Christian Puglisi.

Michelin-restauratør vil åbne pizzeria
Michelin-restauratør vil åbne pizzeria

Han mener, at man skal betale det, kvalitetsmad koster.

- Dining Week provokerer mig, fordi de dumper prisen, og fordi, de præsenterer sig som en festival. De giver folk et billede af, at god kvalitet er billigt. Det tvinger restauranter til at lave maden om, så prisen kan holdes nede. Det er problematiske at folk ikke får den rigtige oplevelse. Det er en skævvridning, der ikke gør nogen glade. Folk kommer for at få en billig oplevelse, siger Christian Puglisi.

Københavnsk restaurant kåret til Nordens bedste
Københavnsk restaurant kåret til Nordens bedste

Talsmand for Copenhagen Dining Week, Jonas Hjorth, skriver i en mail til metroxpress, at de fuldt ud accepterer Christian Puglisis holdning til ikke at deltage med sine to restauranter, og at de synes, at han er et stort aktiv for den danske madscene.

- 108 restauranter har taget stilling og valgt at deltage i Copenhagen Dining Week, hvoraf en række blandt andet er præmieret i Michelin Guiden, og de mener, at det er rigtigt for deres forretning at deltage. I vores optik er det en fejring af gastronomien at invitere så mange mennesker ud og prøve byens bedste spisesteder, skriver Jonas Hjorth.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Kort efter hustruens død: USA's...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Tre studerende forsvandt sporløst...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx