Af - 23/11-15 12:11; Opdateret: 24/11-15 09:00

Afslag til populær juicekæde har sat sindene i kog i VanløseAfslag til populær juicekæde har sat sindene i kog i Vanløse

Borgerne i Vanløse er vrede over, at Joe and the Juice har fået afslag på at åbne en juicebar i byen. Nu går både De Konservative og Socialdemokraterne ind i sagen.

storybild

Joe and the Juice har fået afslag på at åbne en juicebar på Jernbane Allé i Vanløse. Butikslokalerne, der tidligere har huset en Blockbuster, må nemlig ikke benyttes til bar eller spisested ifølge en gammel kommunnal byplansvedtægt. (Billede: Polfoto/Polfoto og Google Street View-screenshot)

Den populære juicekæde 'Joe and the Juice' har fået afslag fra Københavns Kommune til at åbne en juicebar i Vanløse bymidte.

Årsagen er en gammel lokalplan helt tilbage fra 1940, der foreskriver, at lokalerne, hvor der tidligere lå en Blockbuster-butik, ikke må bruges til restauration, bar eller spisested.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Afslaget har udløst en storm af protester fra en stor gruppe lokale borgere. De har nu igangsat en underskriftsindsamling til fordel for juicekæden.

Ifølge Jette Hill Ludvigsen, der har forretningen Livsstil i Vanløse bymidte og er initiativtager til underskrifts-indsamlingen, har foreløbig 500-600 borgere skrevet under online.

Derfor er musikken så høj på Joe and The Juice
Derfor er musikken så høj på Joe and The Juice

Hun vurderer dog, at det samlede antal underskrifter er markant højere, da de fysiske underskrifter endnu ikke er talt op.

- Vi gider ikke ligge under for en gammel lokalplan, der ikke har hold i nutiden. Vi vil have en bydel, der blomstrer og udvikler sig, fremfor at vi ender som udkantsområde, siger Jette Hill Ludvigsen.

Hun har desuden taget kontakt til flere københavnske byrådspolitkere for at få den tudsegamle lokalplan ændret.

Jacob Næsager, gruppeformand for De Konservative i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation og næstformand i Teknik- og Miljøudvalget, bakker op om borgernes kamp for juicekæden.

- At det ikke kan lade sig gøre at åbne en juicebar på en strøggade giver ingen mening. Reglerne skal ikke forhindre gode aktiviteter, siger Jacob Næsager.

Drømmer du om at blive model? Så er det i dag, du skal til casting
Drømmer du om at blive model? Så er det i dag, du skal til casting

Forsømt område
Han mener samtidig, at området omkring Vanløse bymidte og Jernbane Allé længe har været forsømt, da der ligger flere tomme butikstomter og et krakket butikscenter, der aldrig blev bygget færdig, fordi entreprenøren gik konkurs.

- Så hvis der kom en juicebar, vil der komme mere aktivitet og handelsliv. Samtidig vil det skabe mere tryghed, fordi de tomme butikker skaber utryghed blandt borgerne, tilføjer Jacob Næsager.

Joe & the Juice får sur smiley for lunken tunsalat
Joe & the Juice får sur smiley for lunken tunsalat

Sammen med Socialdemokraternes Jacob Hougaard vil han derfor stille et forslag, der skal bane vejen for, at Joe and the Juice kan komme til Vanløse.

Politkerne i kommunens Miljo- og teknikudvalg skal tage stilling til forslaget senere mandag eftermiddag.

LÆS OGSÅ: Færre klager over Distortion

LÆS OGSÅ: "Gak gak" bogudsmidning: Borgere raser over Niels Brock

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx