Af - 20/04-15 11:27

Plejehjem for nydanskere har kun to muslimske beboerePlejehjem for nydanskere har kun to muslimske beboere

DF kalder multikulturelt plejehjem i København for en fiasko.

storybild

(Billede: Pressefoto)

Da dørene for halvandet år siden blev slået op til Danmarks første mangfoldigheds-plejehjem, var det formålet, at ældre med forskellige nationaliteter skulle bo mellem hinanden på tværs af etnicitet og religion.

Men indtil videre er kun to muslimer flyttet ind blandt de 150 andre beboere på Peder Lykke Centret på Amager, oplyser plejehjemmet til metroxpress.

- For mange indvandrere fra ikke-vestlige lande er det stadig forbundet med skam at få deres pårørende på plejehjem, og de forbinder ikke et plejehjem med noget positivt, siger plejehjemsleder Mette Olsen.

Her ligger nyt ældrecenter for indvandrere
Her ligger nyt ældrecenter for indvandrere

Hun tilføjer, at ældrehjemmet bruger mange kræfter på oplysning og dialogmøder med forskellige etniske borgergrupper.

- Hvorvidt vi er lykkedes, handler ikke om, hvor mange nationaliteter der flytter ind, men at vi kan understøtte og videreføre beboernes mange forskellige livsstile, traditioner og behov i hverdagen, siger Mette Olsen.

Sådan giver plejehjem gratis bolig til studerende
Sådan giver plejehjem gratis bolig til studerende

DF: Ligner en fiasko
Dansk Folkeparti har dog svært ved at se, hvorfor København skulle have et mangfoldighedsplejehjem, når der alligevel kun er flyttet to muslimer ind.

- Det ligner en fiasko og viser, at idéen ikke er nær så god, som man oprindelig regnede med, siger Karin Storgaard, der er medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune for DF.

- Jeg forstår ikke, hvad der er i vejen med et dansk plejehjem. Der kunne man jo også få sine ønsker opfyldt uanset, om man ville det ene eller andet, tilføjer hun.

Besøgsbabyer: Aarhus sender babyer på plejehjemmet
Besøgsbabyer: Aarhus sender babyer på plejehjemmet

Sundheds- og Omsorgsborgmester, Ninna Thomsen, fra SF holder dog fast i, at behovet for et mangfoldighedsplejehjem er der.

- Vi skal sørge for, at der er plejehjem, der passer til alle københavnerne, siger Ninna Thomsen og pointerer, at det aldrig var hensigten, at plejehjemmet kun var tiltænkt muslimer.

- Tanken var, at plejehjemmet skulle have et speciale i forhold til traditioner, sprog kultur og religon, men at der også skulle være danskere, siger hun.

Verdens ældste person er død
Verdens ældste person er død

TV: Mand filmer øjeblikket, hvor hans mor genkender ham for sidste gang
TV: Mand filmer øjeblikket, hvor hans mor genkender ham for sidste gang

LÆS OGSÅ: 99 procent af de ældre i København får forkert medicin

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx