Af - 07/04-15 19:24

Iværksætter-duo opfinder genial løsning til handlende cyklisterIværksætter-duo opfinder genial løsning til handlende cyklister

Københavnsk iværksætter-duo har succes med smart ide, der skal gøre det nemmere og mere sikkert for cyklister at slæbe deres varer med hjem.

storybild

Nikolai Gulmann og Anders Helt Lund har stor succes med Bikezac. (Billede: privatfoto)

De fleste har sikkert oplevet, hvor svært og bøvlet det kan være at balancere på cyklen med den ene hånd på styret og en tung indkøbspose i den anden hånd.

Det var netop det problem, som to unge københavnske iværksætter-drenge for tre år siden satte sig for at løse, da de sad på Dronning Louises Bro og observerede, hvordan den ene cyklist efter den næste kom kørende med indkøbsposer i hænderne.

- Folk dinglede på cyklen og havde dårlig kontrol. Vi kendte det jo også fra os selv, når vi skulle handle ind på vejen hjem fra skole. Det er bare ikke særlig nemt eller sikkert, og så tænkte vi, at her var der et udækket behov, fortæller 25-årige Nikolai Gulmann, der sammen med vennen Anders Helt Lund har opfundet cykelindkøbsposen Bikezac ud fra tanken om, at en god løsning på problemet skulle være 'billig, grøn og enkel.'

- Den er lavet af genbrugsplastik, kan foldes sammen og puttes i rygsækken om morgenen og så tages ud og klikkes fast på bagagebæret, når man senere på dagen har handlet ind. Så kan man nemt og sikkert komme hjem med sine varer, forklarer Nikolai Gulmann.

Sammen med sin kompagnon har han solgt Bikezac gennem knap års tid med støtte fra investorer. Hvor stor omsætningen er, vil Bikezac-medejeren ikke løfte sløret for. Men ifølge Nikolai Gulmann lever de af deres idé, som de desuden har fået global patent på.

- Det går rigtig fint. Vi har en masse kunder på vores webshop og har lavet aftaler med cirka hundrede cykelforretninger i København, og vores produkt sælges nu i 13 europæiske lande, siger Nikolai Gulmann.

Bikezac-drengene har blandt andet indgået en aftale med Hollands største supermarkedskæde samt flere tyske supermarkeder.

28-årige Rune sælger digitale gavekort for millioner
28-årige Rune sælger digitale gavekort for millioner

Martin tjener penge når han sover
Martin tjener penge når han sover

23-årig iværksætter startede i sin mors køkken - nu er han kåret til Årets Leder
23-årig iværksætter startede i sin mors køkken - nu er han kåret til Årets Leder
Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx