Af Bo Norström Weile - 09/04-14 21:22

Københavnske politikere er klar til dialog med rockereKøbenhavnske politikere er klar til dialog med rockere

Der er bred opbakning i Københavns Borgerrepræsentation for at flytte den omstridte rockerborg i Vanløse.

storybild

Der er bred opbakning i Københavns Borgerrepræsentation for at flytte den omstridte rockerborg i Vanløse, som ses på billedet her. (Billede: Polfoto)

Der er ved at være bred enighed i Københavns Borgerrepræsentation om at flytte den omstridte rockerborg på Tudskærvej i Vanløse.

Det oplyser Socialdemokraternes medlem af Borgerrepræsentationen Jakob Hougaard, efter at rockerne selv har henvendt sig til Københavns Kommune for at høre, om de kan få hjælp til at flytte væk fra parcelhuskvarteret til et industriområde.

Minister nedsætter udvalg til at granske rockerborge
Minister nedsætter udvalg til at granske rockerborge

- Det er sådan, at jeg har haft kontakt med de andre partier i Borgerrepræsentationen omkring dialogen med rockerne, siger han til Ritzau.

- Hvad jeg kan forstå på rockerne, så vil de bare behandles som alle andre borgere. Og hvis det er det, der skal til, for at de rykker ud, så bør man have en dialog om det.

- Og det tegner der sig et flertal for i Borgerrepræsentationen, uddyber Jakob Hougaard.

Københavns Kommune opgiver at fjerne rockerborg
Københavns Kommune opgiver at fjerne rockerborg

Dybest set handler sagen ifølge Jakob Hougaard om, hvordan man kan sørge for, at rockerborgen bliver lukket i Vanløse, samtidig med at rockerne flytter over i et andet område af byen uden de samme nabogener.

- Det skal i givet fald være en løsning, der ikke involverer, at rockerne skal have et hus af kommunen, eller at der på nogen måde skal være noget økonomi involveret i det, siger Jakob Hougaard.

- Håndsrækningen i den sammenhæng vil være, at hvis rockerne gør det frivilligt, så skal vi fra kommunen ikke komme med alle mulige besværligheder i forhold til den proces, tilføjer han.

Politiker: Bandidos skal ikke glæde sig for tidligt
Politiker: Bandidos skal ikke glæde sig for tidligt

Natur- og Miljøklagenævnet underkendte i sidste uge Københavns Kommunes afgørelse, som forbød rockergruppen at benytte huset som klubhus.

Den afgørelse tog kommunen til efterretning mandag. Københavns overborgmester, Hougaards partifælle Frank Jensen, vil foreløbig ikke udtale sig om sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx