Af - 28/01-14 06:00; Opdateret: 28/01-14 06:17

Rekordmange studerende behøver ekstra hjælpRekordmange studerende behøver ekstra hjælp

På fem år er antallet af universitetsstuderende, der søger om social pædagogisk støtte til psykiske eller fysiske handicaps, næsten tredoblet.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Mathias Bojesen/Gonzales Photo)

Flere og flere studerende på Københavns Universitet rækker ud efter en hjælpende hånd, så de kan klare sig igennem studierne.

Fra 2009 til 2013 er antallet af studerende, der søger om socialpædagogisk støtte (SPS) næsten tredoblet, så der sidste år var 1.393 studerende, der søgte om eksempelvis studiestøttetimer eller it-hjælpemidler.

Hver anden studerende oplever stress
Hver anden studerende oplever stress

Hos SPS-enheden, der håndterer ansøgningerne fra studerende med fysiske og psykiske vanskeliger, ser man positivt på, at flere og flere henvender sig.

- Jeg er glad for, at tabuet er ved at forsvinde, og at flere synes, det er legitimt at gøre opmærksom på sine problemer i stedet for at gå og gemme sig i mængden af studerende, siger SPS-vejleder Tanja Lillelund.

SU-snyd giver tre piger fængselsstraf
SU-snyd giver tre piger fængselsstraf

Dog er hun bekymret over, at flere og flere henvender sig med psykiske problemer:

- Det er slående, at der tilsyneladende er flere, der har psykiske problemer end før, siger Tanja Lillund, der dog ikke kan komme nærmere, hvad de flere henvendelser skyldes, da de studerende ikke må registreres på handicap, og der derfor ikke er nogen reelle opgørelser.

Hvad skal du vælge? Bliv klogere til åbent hus
Hvad skal du vælge? Bliv klogere til åbent hus

Studerende kan søge om socialpædagogisk støtte (SPS), hvis de er ordblinde, har høre- og synsvanskeligheder, psykiske, neurologiske eller fysiske lidelser. SPS varierer efter handicap, men udbetales aldrig kontant.

Omkring 70 procent af de studerende, der søger om SPS på Københavns Universitet, er ordblinde. Cirka 10 ansøgere bliver afvist hvert år.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx