Af - 23/12-16 15:21; Opdateret: 27/12-16 09:13

Her er året der gik i zoo: Se de mange nuttede dyr, der er kommet til verdenHer er året der gik i zoo: Se de mange nuttede dyr, der er kommet til verden

København Zoo er blevet over 1200 dyreunger rigere i år. Hvilken dyreunge er din favorit?

Gibbonabe, brunbjørne, okapi, giraf, flodhest og vombat.

København Zoo har i år oplevet et boom i antallet af dyrefødsler. Over 1.200 dyr er i løbet af 2016 blevet født. Det viser nye tal fra København Zoo:

- Vi har i løbet af 2016, og særligt i efteråret, oplevet et babyboom. Dyrene har haft det godt, og derfor har vi fået rigtig mange unger, siger Steffen Stræde, administrerende direktør i København Zoo, der fremhæver okapi-fødslen, som den vigtigste fødsel i år set fra et bevaringsperspektiv:

- Okapi-ungen har været vigtigst i år, for der fødes ikke mange af dem i zoologiske haver rundt om i verden. Det er første gang i 50 år, at vi får en unge, der også er ynglet i zoo. Og det er vigtigt, at vi har fået en han, for han er med til at holde arten kørende.

Også andre dyr har gjort indtryk på direktøren og havens gæster. Både gibbonaben og giraffen har født midt i åbningstiden, så gæsterne kunne opleve fødslen helt tæt på.

- En anden stor nyhed i år er vores vombat-unge, og det er lidt af en sensation. Vi har også fået en ny flodhest, som hedder Yala, og hende er folk meget begejstrede for, siger Steffen Stræde.

Foto: København Zoo

Ikke alt gik som forventet
Ikke alt gik som forventet i 2016. Dyrlægerne havde fejlberegnet, hvornår okapien ville føde, og heller ikke den lille nye flodhest var de sikre på, hvornår ville komme. Men det, der i løbet af 2016, har ærgret direktøren i haven mest, er, at det ikke lykkes, at få nye pelikaner:

- Pelikanerne har i år for første gang i 157 år lagt æg, men det gik desværre ikke, som vi havde håbet, for æggene blev ikke befrugtet. Og det havde været en kæmpe tilfredsstillelse at få unger, og det havde vi håbet på.

Havens direktør fremhæver også tabet af en kun 10 dage gammel chimpanse-unge, som en trist begivenhed i årets løb:

- Det er altid stort, når en chimpanse får en unge, og det er vigtigt arbejde at få chimpanser til at yngle. Og så er gæsterne vilde med dem.

Foto: København Zoo

Nye nuttede dyr i 2017
Også næste år kan København Zoo se frem til en masse fødsler, men Steffen Stræde fremhæver især to fødsler, som er vigtige fra et bevaringsperspektiv. Både elefanterne og de hvide næsehorn kan nemlig se frem til unger:

- Begge fødsler er vigtige, fordi der er et bevaringsmæssigt pres, men især det hvide næsehorn er ekstremt under pres, for de bliver slået ihjel af krybskytter. Hvis udviklingen fortsætter, så har vi ikke flere næsehorn om 20-25 år. Derfor er det enormt vigtigt, at vi sikrer generne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx