Af - 14/06-16 07:57

Små lejligheder er forsvundet fra flere københavnske bydeleSmå lejligheder er forsvundet fra flere københavnske bydele

I flere københavnske bydele er der sket et kæmpe fald i antallet af små lejligheder til salg. Det rammer især de studerende.

storybild

Det er især i ydre bydele som Valby og Sundbyvester, at de små lejligheder forsvinder. (Billede: Scanpix/arkiv)

Når Københavns nye studerende til sommer skal ud og finde lejlighed, kan der være langt mellem de studievenlige boliger. Udbuddet af et- og toværelseslejligheder falder nemlig hastigt i flere af Københavns bydele. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Mens udbuddet af ejerlejligheder i Københavns Kommune samlet er steget med over 18 procent det seneste år, er der sket et fald på fem procent blant lejlighederne med et eller to værelser. I nogle bydele er udbuddet endda faldet med over 50 procent det seneste år.

Det københavnske boligsalg tager sig en puster
Det københavnske boligsalg tager sig en puster

Det er især i de ydre bydele som Valby, Sundbyvester og Grøndal, men også i områder som Brønshøj, Bispebjerg og Vanløse er der langt færre små lejligheder til salg end for et år siden.

- De små lejligheder forsvinder fra markedet i de lidt billigere områder af København, og det kan blive en bombe under studieboligmarkedet, når det nye hold studerende starter efter sommerferien, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Køb ikke forældrekøb for at tjene penge
Køb ikke forældrekøb for at tjene penge

I andre områder af byen er der til gengæld sket en stigning i antallet af små lejligheder. I bydelene Frederiksholm, Ørestad, Frederiksberg C, Nord- og Sydhavn er udbuddet af et- og toværelseslejligheder mere end fordoblet det seneste år.

Det kommer dog ikke til at hjælpe de studerende meget, da disse lejligheder ofte er nybyggede lejligheder til flere millioner, forklarer Birgit Daetz:

I både Nordhavn og Ørestad koster den billigste lejlighed lige knap to millioner for cirka 50 kvadratmeter, og de fleste lejligheder koster.

Faldet i udbuddet af små ejerlejligheder skyldes primært den store efterspørgsel, og ikke at færre sætter deres lejlighed til salg.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx