Af - 28/05-14 12:59; Opdateret: 28/05-14 14:06

Frank Jensen får nej til fri hash - igenFrank Jensen får nej til fri hash - igen

Der bliver heller ikke noget forsøg med legaliseret hash i København i denne omgang

storybild

(Billede: Polfoto)

Tredje gang blev ikke lykkens gang for Københavns overborgmester Frank Jensen, der i går fik endegyldigt nej til den forsøgsordning med en kontrolleret legalisering af hash, som han havde håbet på i hovedstaden.

Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash
Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash

- En forsøgsordning med lovliggørelse af hash vil efter regeringens opfattelse øge tilgængeligheden af hash, hvilket med stor sandsynlighed vil medføre et øget forbrug og dermed flere skader. Derfor støtter vi ikke sådan en forsøgsordning, siger justitsminister Karen Hækkerup (S) ifølge Berlingskes Nyhedsbureau.

Betjente ønsker ikke at vogte hampmarker
Betjente ønsker ikke at vogte hampmarker

Hun tilføjer, at hun og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) derfor nu har meddelt Københavns Kommune, at de ikke vil imødekomme forslaget.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation opfordrede i marts i et brev til regeringen til, at man fik lov til at dispensere for lovgivningen for at kunne gennemføre en tidsbegrænset forsøgsordning med kontrolleret legalisering af hash. Håbet var, at få hashhandlen flyttet væk fra byens kriminelle miljøer.

Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash
Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash

Karen Hækkerup opfordrer i et brev til Frank Jensen og Københavns socialborgmester Jesper Christensen (S) i stedet til at Københavns Kommune fokuserer mere på forebyggelse og behandlingsindsatsen.

Det er ifølge Berlingskes Nyhedsbureau tredje gang, at overborgmesteren forsøger at få legaliseret hash i hovedstaden og tredje gang han får nej.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
William og Kate forundrer: Bryder...
bt.dk
Smadrer al modstand: Astralis vinder...
bt.dk
Tallene eksploderer: Nu må tusindvis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx