07/06-15 20:35; Opdateret: 09/06-15 09:47

Distortion-arrangør: Udlændinge er vilde med dansk festDistortion-arrangør: Udlændinge er vilde med dansk fest

Den københavnske festival Distortion har tiltrukket mange gæster fra Frankrig, Italien og Australien.

storybild

(Billede: Polfoto)

Festivalen Distortion har haft en smidig afvikling og rekordmange udenlandske gæster.

Det er status på den årlige festival i København, når man spørger Thomas Fleurquin, der er grundlægger af og direktør for Distortion.

- Det var den smukkeste fest, og jeg er meget stolt af, at cirka halvdelen af vores gæster på Distortion-øen kommer fra udlandet, siger han.

Som noget nyt har årets festligheder inkluderet en todagesfest på Refshaleøen, og her var godt halvdelen af de omkring 13.000 besøgende altså internationale, forklarer direktøren.

- Vi har særligt haft mange fra Italien, Frankrig og Australien. Utroligt. Jeg har ingen anelse om, hvordan ordet har spredt sig, men det må være via blogs på nettet.

- Jeg er jo fra Frankrig og har mange venner i Paris, og der har vi haft meget pressedækning. Men jeg ved ikke, hvorfor der kommer så mange fra Italien og Australien, siger han.

Distortion-svineri skal evalueres af kommunen
Distortion-svineri skal evalueres af kommunen

Han ved ikke, hvor mange mennesker, der alt i alt har bevæget sig rundt til de forskellige musikarrangementer rundt omkring i København.

Men de armbånd, som gæster har kunnet købe for at finansiere festivalen, vurderer han, der er blevet solgt en god del af:

- Vi har solgt mellem 8.000 og 12.000 de seneste år. Jeg tror, det er gået fornuftigt i år, men vi får først tallene at vide om nogle uger, sider han.

Distortion-tragedien: Jakob overlevede fald fra femte sal
Distortion-tragedien: Jakob overlevede fald fra femte sal

Ifølge arrangøren har festivalen kunnet trække så mange udlændinge til, fordi der er en særlig kultur omkring danske Distortion.

- Folk, der kommer fra udlandet, er helt vildt imponerede over, hvor gennemført vores rave er. Vi har fundet ud af, at vi er gode til at eksekvere den internationale rave-kultur, der ellers ikke rigtig er slået igennem i Danmark, siger han.

Rave er som fest en ofte stort anlagt begivenhed, der afholdes uden for almindelige spillesteder, for eksempel i nedlagte fabriksbygninger eller udendørs.

DJ skælder ud på Distortion: Publikum stjal mine ting
DJ skælder ud på Distortion: Publikum stjal mine ting

Distortion tvinger loyale gæster til at betale dobbeltpris på øl
Distortion tvinger loyale gæster til at betale dobbeltpris på øl

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx