Af - 03/06-15 15:41; Opdateret: 03/06-15 17:12

Pantsamler-vest hjælper Noboman mod chikane: 'Folk kan være lede'Pantsamler-vest hjælper Noboman mod chikane: 'Folk kan være lede'

Igen i år er alle vestene, der er skal hjælpe pantsamlere mod chikane, blevet revet væk, lyder det fra Blå Kors.

storybild

36-årige Noboman, der oprindelig kommer fra Nigeria, er en i alt 150 pantsamlere, der hået fået en grøn vest på. Vestene skal være med til at dæmme op for chikane mod pantsamlere, hvilket tidligere har været et problem under gadefesterne. (Billede: Anders Malling Beck)

Også i år bliver der uddelt gratis veste til hjemløse pantsamlere under Distortion, der her til eftermiddag skydes i gang på Nørrebro.

Fra skraldeskurk til folkehelt: Nu skal vi med på deres selfies
Fra skraldeskurk til folkehelt: Nu skal vi med på deres selfies

Vestene skal dæmme op for den chikane, som flere hjemløse pantsamlere -herunder især de udenlandske - tidligere er blevet mødt med, når de har bevæget sig rundt i menneskemængden.

- Flere har oplevet, at de er blevet spyttet på, råbt ad eller væltet omkuld af fulde folk, når de er kommet trækkende med deres pant på cyklen, fortæller Sofie Weinreich, der er projektleder på Blå Kors’ varmestue Café Grace på indre Nørrebro.

En kæmpe forskel
I samarbejde med Distortion delte varmestuen sidste år 60 røde veste ud, der viste sig at gøre en stor forskel. Derfor har man i år øget antallet af veste til 150. De vil være grønne og bære teksten ' Jeg samler pant' på ryggen.

- Vestene har en kæmpe effekt, og mange af pantsamlerne føler sig bedre behandlet, når de har den på. Men desværre er de alle sammen blevet revet væk her i dag. Så vi må nok få lavet nogle endnu flere næste år, siger Sofie Weinreich og tilføjer, at Cafe Grace i løbet af i dag er blevet bestormet af pantsamlere, der vil have fingrene i en af de eftertragtede veste.

Færre klager over Distortion
Færre klager over Distortion

Glad nigerianer
36-årige-årige Noboman, der oprindelig kommer fra Nigeria, men lever i Spanien, er en af de 150 pantsamlere, der har fået en af de grønne veste på.

- Jobsituationen i Spanien er lige nu helt håbløs, så jeg er kommet her til København for at samle dåser og flasker, så jeg kan få enderne til at mødes, fortæller han, da metroxpress tidligere i dag møder ham uden for Café Crace's varmestue.

Her får han et gratis måltid mad sammen med mange af de andre hjemløse pantsamlere, som hovedsageligt kommer fra Afrika og Østeuropa.

- Jeg er glad for min vest. Selv om jeg ikke er blevet chikaneret, mens jeg har været her i København, har jeg før oplevet, at folk kan være lede og nedladende over for én, når man spørger, om man må få deres tomme dåser, fortæller Noboman.

Han regner med at skulle samle pant hele Distortion igennem, fortæller han.

- Jeg ved ikke, hvor meget man kan tjene. Men jeg håber på at få samlet nogle hundrede kroner ind om dagen. Det kunne være rart, siger han.

LÆS OGSÅ: Surprise! Dansk verdensstjerne vælter Distortion

LÆS OGSÅ: Guide: 10 anderledes oplevelser til Distortion

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx