Af - 28/04-15 12:29

Brandskader på Experimentarium løber op i to-cifret millionbeløbBrandskader på Experimentarium løber op i to-cifret millionbeløb

- Vi er alle chokeret og har tårer i øjnene, lyder det fra direktøren.

Bildstrecke im Grossformat »
Dagen derpå efter den voldsome brand ved Experimentarium i Tuborg Havn i Hellerup. Den voldsomme tagbrand har totalt ødelagt en nybygget vandudstilling til et to-cifret millionbeløb samt en scene. - Vi skal have genopbygget den vandudstilling. For vi kan ikke åbne uden den, lyder det direktør Kim Herlev, der ses her på billedet. - Vi er alle chokeret, og flere havde tårer i øjnene her til morgen. Vi er et sted, hvor man lægger sin sjæl i ens arbejde, og vi har været i bygningen i 24 år, siger Experimentariums direktør, Kim Herlev. De fleste af Experimentariums udstillinger er dog sluppet uskadt, da de er blevet flyttet til Papirøen på Christianshavn, hvor det midlertidige Experimentarium City ligger. Experimentarium er i øjeblikket i gang med en omfattende renovering af deres bygning, der har til huse i Tuborgs gamle taphal i Hellerup. I forbindelse med lægningen af noget tagpap, der skulle brændes på med en gasbrænder, opstod ildebranden. Branden startede ved 14.00-tiden mandag og udviklede sig eksplosivt, indtil Københavns Brandvæsen ankom med 19 udrykningskøretøjer og fik ilden under kontrol. En person blevindlagt til observation for røgforgiftning, mens en anden kom lettere til skade, da han hoppede ned fra taget og væk fra branden. Begge meldes dog uskadte. - Efterforskningen er nu afsluttet, og vi har fastlagt ud fra vidneafhøringer, at brandårsagen er tagarbejde, oplyste Nordsjællands pressekoordinator Henrik Suhr til Ritzau tirsdag formiddag. Efter planen skulle den nye bygning på Tuborg Havnevej i Hellerup tages i brug i september af 2016. Om tidsplanen vil holde efter branden er endnu uvist.

Den voldsomme tagbrand, der i går hærgede Experimentarium, har totalt ødelagt en nybygget vandudstilling til et to-cifret millionbeløb samt en scene.

Det fortæller administerende direktør Kim Herlev til metroxpress.

Opvarmet tagpap skyld i Experimentarium-brand
Opvarmet tagpap skyld i Experimentarium-brand

- Vi er alle chokeret, og flere havde tårer i øjnene her til morgen. Vi er et sted, hvor man lægger sin sjæl i ens arbejde, og vi har været i bygningen i 24 år, siger Kim Herlev.

Dramatisk storbrand i Experimentarium
Dramatisk storbrand i Experimentarium

Han forklarer, at vandudstillingen handlede om havets og vandets kræfter. Den havde blandt andet en stor bølge, hvor man kunne tørsurfe og et kar med vand, der demonstrerer, hvordan en tsunami udvikler sig.

- Vi skal have genopbygget udstillingen. For vi kan ikke åbne uden den, tilføjer Kim Herlev.

Experimentarium er i øjeblikket i gang med en omfattende renovering af deres bygning, der har til huse i Tuborgs gamle taphal i Hellerup.

To tilskadekomne: Experimentarium i flammer
To tilskadekomne: Experimentarium i flammer

De fleste af udstillingerne er dog sluppet uskadt, da de er blevet flyttet til Papirøen på Christianshavn, hvor det midlertidige Experimentarium City ligger.

- Det er jo et kæmpe projekt, vi har gang i med udbygningen. Om branden kommer til at få konsekvenser i forhold til det, skal vi til at have overblik over nu, siger han.

- Men vi er alle sikre på, at det nok skal, og vi kan være klar til september næste år. Det er vores vision, siger Kim Herlev der tirsdag middag skal til krisemøde ude ved bygningen for at få et større overblik over skaderne, som skal dækkes af forsikringen.Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx