Af - 06/07-14 12:17

Støjplagede metronaboer tager pengeneStøjplagede metronaboer tager pengene

Naboer til metrobyggeriet vælger genhusning fra og penge til.

storybild

De fleste naboer til metrobyggeriet vil have penge frem for genhusning som erstatning for støjgener. (Billede: Polfoto/Arkiv)

De godt 500 hårdest ramte naboer til metrobyggeriet i København fik med den nye nabopakke, der trådte i kraft den 1. juli, tre muligheder for kompensation for støjgener. Foreløbig har 380 naboer taget stilling til, hvordan de vil hjælpes gennem perioden med aften- og natarbejde, og kun tre ønsker at blive genhuset, mens 16 ønsker deres bolig overtaget af Metroselskabet. Resten vil have økonomisk kompensation. Det oplyser Metroselskabet til DR P4 København.

Metroen sætter danmarksrekord i dårligt arbejdsmiljø
Metroen sætter danmarksrekord i dårligt arbejdsmiljø

Den økonomiske kompensation udregnes efter antallet af værelser i lejligheden. En etværelseslejlighed udløser en månedlig ydelse på cirka 5.000 kroner, mens den maksimale sats er 20.000 kroner.

Erstatningerne på 20.000 kroner om måneden er blevet kaldt historisk høje, men det mener talsmanden for Metronaboer i København og Naboer til Nørrebroparken dog ikke, der er tale om.

Metrobyggeri: Maria får erstatning for absolut ingenting
Metrobyggeri: Maria får erstatning for absolut ingenting

- Man bliver udsat for helbredsskadelig støj, og så er det jo skadevolders pligt at kompensere. Det synes jeg ikke, at der er noget som helst mærkværdigt i, siger Søren Sandahl til DR P4 København.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx