Af - 08/02-16 11:42

Cyklistforbund utilfreds med saltning: Der har været for mange svipsereCyklistforbund utilfreds med saltning: Der har været for mange svipsere

Det er slet ikke gået hurtigt nok med at rydde cykelstierne i København for sne og is, og det har været 'ubehageligt og farligt' for cyklisterne, mener Cyklistforbund.

storybild

(Billede: Polfoto/Dresling Jens)

- Der har været for mange svipsere i år.

Sådan lyder meldningen fra Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet. Han fortæller til DR København, at det har skabt kaos og utryghed i trafikken, at saltbilerne har været for langsomme til at komme ud på vejene og cykelstierne i Hovedstaden.

- Københavns Kommune har ikke fået ryddet sneen i tide og gjort noget ved de isslag, der danner sig. Det er virkelig ubehageligt og farligt at cykle i glat føre, lyder kritikken fra Klaus Bondam.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

København vil gerne være 'verdens bedste cykelby', og det kræver, at kommunen strammer op, når temperaturen kommer under frysepunktet, og anstændige forhold for cyklisterne skal opretholdes, mener Cyklistforbundets direktør

- Kommunen skal være opmærksom på, hvilke scenarier der kan udvikle sig. Så skal man hurtigst muligt i gang med at sprede salt og grus og advare om glatte veje. Som cyklist kan det være rigtig svært at se, hvor det er glat, siger Klaus Bondam.

Husker du 90’er-toasten? Den er tilbage!
Husker du 90’er-toasten? Den er tilbage!

I midten af januar kunne Politiken blandt andet berette om en morgen, hvor snerydningen var stort set ikke eksisterende. Her var overraskende vejr skyld i problemerne.

Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune, Morten Kabell (EL), erkender over for DR København, at cykelstierne skal ryddes bedre og lover, at vejene fremover bliver saltet oftere.

Beyoncé besøger Danmark til sommer
Beyoncé besøger Danmark til sommer

LÆS OGSÅ: Borgmester: Diskrimination i nattens København stortrives

LÆS OGSÅ: Stump fra meteorit fundet vest for København

LÆS OGSÅ: Sur smiley og stor bøde til Joe & The Juice

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx