Af - 08/04-15 10:41

Eksplosion i barnevogns-tyverier i byenEksplosion i barnevogns-tyverier i byen

Tiden, hvor man kunne lade sin barnevogn stå ulåst, er forbi, lyder det fra politiet.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Dyre barnevogne og klapvogne er kommet i høj kurs blandt kriminelle i hovedstaden, hvor antallet af anmeldte barnevogns-tyverier på tre år er eksploderet med 60 procent, viser tal fra Københavns Politi.

- Den tid, hvor kunne lade sin barnevogn stå ulåst hen i opgangen eller på gaden, er forbi, lyder det fra ledende polititiinspektør hos Københavns Politi, Jan Bjørn.

Freia fik stjålet sin søns barnevogn: 'Det er under lavmålet'
Freia fik stjålet sin søns barnevogn: 'Det er under lavmålet'

Ifølge Jan Bjørn er politiet opmærksomme på den stigende tendens, der primært involverer de helt dyre barnevognsmodeller, som rask væk koster 10.000 kroner.

- Hvis man ser eller hører noget, skal man endelig kontakte os, siger Jan Bjørn.

Metroxpress har været i kontakt med en række forhandlere af barnevogne rundt om i København, som også mærker til det øgede antal tyverier.

- Vi møder mange kunder, der har fået deres barnevogn stjålet og kommer herind for at købe en ny. Og for nylig havde vi indbrud i butikken, hvor der blev stjålet et par af de helt dyre modeller, fortæller Betina Rasmussen, der er ekspedient hos barnevognsforhandleren Danmarks Børn i Hvidovre.

Ifølge politiinspektør Jan Bjørn er der dog ikke noget, der indtil videre tyder på, at barnevognstyverierne er organiseret.

- Et muligt bud er, at det er enkeltpersoner, der sælger dem videre på de sociale medier og diverse salgssider, eller beholder dem selv, siger Jan Bjørn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx