Af - 25/04-16 07:29

Hygiejnen halter på psykiatriske centre: Udgør smittefareHygiejnen halter på psykiatriske centre: Udgør smittefare

Afføring i toiletkummen, spindelvæv i hjørnerne og snavs i sengen. Det halter med hygiejnen på flere af hovedstadens psykiatriske hospitaler.

storybild

Værst ser det ud på Psykiatrisk Center Amager, hvor under halvdelen af lokalerne blev godkendt under det seneste anmeldte tilsynsbesøg. (Billede: Polfoto)

Afføring i toiletkummen, spindelvæv i hjørnerne og snavs i sengen. Det halter med hygiejnen på flere af hovedstadens psykiatriske hospitaler. Det viser rapporter fra det seneste eksterne tilsyn med rengøring og hygiejne, skriver P4 København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Værst ser det ud på Psykiatrisk Center Amager, hvor under halvdelen af lokalerne blev godkendt under det seneste anmeldte tilsynsbesøg. 11 ud af de 20 lokaler, som blev kontrolleret, var for beskidte til at leve op til hygiejnereglerne. Også på de psykiatriske centre i Hvidovre og Hillerød står det skidt til. Her dumpede henholdsvis hvert tredje og hvert fjerde lokale i hygiejnekontrollen.

Bedre Psykiatri: Lægerne er for hurtige med recepten
Bedre Psykiatri: Lægerne er for hurtige med recepten

Det er problematisk, når rengøringen ikke bliver gjort ordentligt, mener Hans Jørgen Kolmos, som er overlæge på klinisk mikrobiologisk afdeling på Odense Universitetshospital.

- Man får de bakterier på sig, som ligger i omgivelserne, og dem kan man bære rundt på i lang tid samtidig med, at man nemt kan smitte andre, siger han til P4 København.

Han peger derudover på, at de rengøringskontroller, som foretages på hospitalerne, kun fortæller, hvordan hygiejneniveauet er lige efter rengøring, og derfor er det dobbelt slemt, hvis ikke man består kontrollen.

- Det man måler ved den slags kontroller er, om der er ordentligt rent, lige efter personalet har gjort rent. Man måler ikke på, om der bliver gjort rent tilstrækkeligt ofte. Det er der ikke nogen standarder for. Så hvis man ikke består kontrollen, lige når der er gjort rent, så har man jo et helt basalt problem, siger han til P4 København.

Politiet renser læge bag enslydende lægeerklæringer
Politiet renser læge bag enslydende lægeerklæringer

Ifølge det firma, som har udført kontrollen af centrene, skal hygiejnekontrollen sikre, at rengøringen er god nok til at afbryde smitteveje og afværge infektioner. Er den ikke det, bliver lokalet ikke godkendt.

Det er ikke godt nok, at nogle steder får dumpet halvdelen af deres lokaler, siger pressekonsulent i Region Hovedstadens Psykiatri Søren Geisler.
- Vi tager det selvfølgelig alvorligt, når der er noget der halter, og vi vil gå ind og se på, hvad det skyldes. Handler det om leverandørerne, er der noget vi kan gøre her, og hvis det er intern rengøring, hvad der så skal gøres, siger han til P4 København.

Tre døgn uden søvn fjerner depression
Tre døgn uden søvn fjerner depression

Under den seneste hygiejnekontrol, som fandt sted i efteråret 2015, dumpede i alt 15 procent af de kontrollerede lokaler på hovedstadens psykiatriske hospitaler og afdelinger.


LÆS OGSÅ: Psykiatri: Ny garanti kan ramme de sygeste

LÆS OGSÅ: Professor: Pilleforbrug i psykiatrien er skadeligt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx